Novinky v programu

Diskuze týkající se přídavného programu na generování HTML stránek od širšího.

Moderátor: sirsi

jiri.tupa

Re: Novinky v programu

Příspěvek od jiri.tupa »

Stáhnul jsem si verzi 1.3.4, ale při generování zatuhne comp. Ukazatel došel do 4 % , nahlásí Konfigurace uspěšně načtena a dál nic. Tak nevím čím to je.
OS Windows XP Professional
Java 6.11
:sad49
Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 297
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od duros »

Ano, je to tak. Martin uz o tom vie.
Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky: 191
Registrován: 12 zář 2007 19:30
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od sirsi »

Od večera o tom vím, nedělá to bohužel vždy (třeba mě to funguje, jinak bych tu verzi na net nedával). Večer jsem hledal kde je chyba, ale zatím jsem nic nenašel. Musím přidat víc logovacích hlášek, abych přesněji lokalizoval chybu (je někde při výpočtu statistik). Doufám, že to dnes večer odhalím a nejpozději zítra vydám opravu.
Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 297
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od duros »

Ak je to statistikami, pomohol by ti povedzme moj rod subor bez foto, dokumentov, etc?
Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky: 191
Registrován: 12 zář 2007 19:30
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od sirsi »

Ve statistikách určitě žádné dokumenty nepotřebuju, rod soubor by měl stačit. Pokud mi ho chceš poslat, určitě by to pomohlo, po testu a vyřešení problému hned rod smažu a data samozřejmě uchovám v přísné tajnosti.
jiri.tupa

Re: Novinky v programu

Příspěvek od jiri.tupa »

Zřejmě je problém s potřebou paměti. Stáhnul jsem si program v práci a pustil generování - úplně normálně proběhlo. Programové vybavení stejné, jen paměť jiná, doma 256 MB v práci 2G. A je to. :character53
Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 297
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od duros »

V tom to nebude...doma som to robil na PC s 2 GB pamatou...
buritos
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 11 bře 2006 12:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od buritos »

V RAM paměti to nebude, já mám doma Visty a 6GB Ram a seká se mi to taky.
Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky: 191
Registrován: 12 zář 2007 19:30
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od sirsi »

Mam pocit ze to bude souviset nejenom s pameti, ale hlavne s poctem osob. Mam ted testovaci data od durose, takze jen co dorazim domu, tak to na nich zkusim a hned se uvidi v cem to je. Dudu vas informovat co nejdrive...
jiri.tupa

Re: Novinky v programu

Příspěvek od jiri.tupa »

Generoval jsem to pro stejný *.rod soubor 895 osob.
Burton

Re: Novinky v programu

Příspěvek od Burton »

Verzia 1.3.4 testovana na rodokmenoch v s poctom osob 59, 62, 272, 410 ,1950. Vsetky bez foto a dokumentov.

Rodokmene s poctom 59 a 62 vygenerovalo v pohode.
Rodokmene s 272 a 410 osobami - zamrzlo po generovani 8%.
Rodokmen 1950 - zamrzol pri 2%.

Zostava:
Intel Pentium 4, CPU 2.66GHz
2 x 512MB DDR-SDRAM PC-3200 (200 MHz) - [DDR-400]
Win XP SP3 Professional
Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky: 191
Registrován: 12 zář 2007 19:30
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od sirsi »

Diky za pomoc, urcite dosla pamet pridelena jave. Odpoledne to snad opravim...
Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky: 191
Registrován: 12 zář 2007 19:30
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od sirsi »

Tak je na světě nová verze 1.3.4.1. Chyba nebyla v paměti, nýbrž při výpočtu délky manželství ve statistikách (nejspíše u rozvedených osob bez udaného data rozvodu to zdechlo Obrázek ). Chtěl bych mocpoděkovat Ďurovi, za poskytnutí rodokmenu pro test, jinak bych to asi lovil pěkně dlouho a kdoví kdy bych to našel.
To jiri.tupa:
Doufám, že vám to bude taky fungovat, protože pokud byla opravdu toto jediná chyba, pak by vám to muselo běžet na obou počítačich stejně. Pokud to stále nepojede ani s novou verzí dejte vědět a já na to zas mrknu...
Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 297
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od duros »

Paraaada!;-) Akurat ze v prekladovom subore neviem najst tie vety zo statistiky - nespravne je totiz pouzite slovo "nejvyšší" namiesto "najvyšší" a "dieteti" namiesto "dieťati", v stati Rodicia, je pouzite "otce", namiesto "otca". Hned za tym nasleduje maximalny pocet deti je (cislo). Mali ich - a tu mi nevypisalo nic, hoci rodicia su znami. V stati praprarodicia zrejme chyba udaj "Najvyšší vek pradedka pri prvom vnúčati"...alebo takeho nemam? Je to mozne...
Na zaver uz len prosba, ktora tu uz od kohosi odznela. Ci by neslo v detailoch partnerstva v pripade umrtia co len jedneho z partnerov zmenit vetu na "Manzelia (partneri) mali spolu....deti".

Este k tym manzelstvam, ci rozvodom: ano, take manzelstva ukoncene rozvodom, ale bez znameho datumu tam mam. S tym sa ludia neradi chvalia a dolovat z nich ten datum, alebo aj len rok, mi pripada blbe...;-)
Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky: 191
Registrován: 12 zář 2007 19:30
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od sirsi »

Nemůžeš ty věty najít, protože jsem zapomněl aktualizovat soubor htmlMessages na wiki Obrázek . Už jsem to napravil. To "Mali ich" už jsem opravil, chyběl tam parametr v překladu do slovenštiny. Ty ostatní hlášky asi raději nechám na tobě, je toho trochu víc a ty přeci jen uvidíš špatná slova na první pohled, jsou to ty od klíče "father.unknown" do konce.
Pradědečkové ti tam skutečně nějak chybí, to bude nějaká chyba, protože "Nejstarší praděda" tam je, v tom případě by měl být i nejmladší (ikdyby to byl ten stejný), na to se mrknu, rodokmen jsem ještě nesmazal.
Ten minulý čas v některých větách udělám, dík za připomenutí, nějak mi to asi zapadlo.

S těmi rozvody to chápu, taky se nechci ptát strejdy kdy se rozvedl, ale vím že to bylo vloni a proto mi program nespadnul, protože tam byl alespoň rok Obrázek ...
Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 297
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od duros »

Tak super, uz to ide ako ma, preklady su...doplnenie partnerskej dvojice s najvyssim poctom deti funguje tiez;-) Dik.
Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky: 191
Registrován: 12 zář 2007 19:30
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od sirsi »

Tak pro velký úspěch ještě verze 1.3.4.2 s opravou výpočtu rodičů,prarodičů a praprarodičů ve statistikách a již integrovanými správnými překlady do slovenštiny od Ďura. http://sirsi.wz.cz/ancestry2html.php
Uživatelský avatar
Pavel-z-Brna
Uživatel
Příspěvky: 14
Registrován: 25 bře 2008 05:56

Re: Novinky v programu

Příspěvek od Pavel-z-Brna »

Na mém rodokmenu zamrzne verze Ancestry2html 1.3.4.1 na 2% průběhu generování.
Burton

Re: Novinky v programu

Příspěvek od Burton »

Verzia 1.3.4.2 testovana na tych istych rodokmenoch ako v mojom predchadzajucom prispevku:

Rodokmene s poctom 59, 62, 272 a 410 vygenerovalo v pohode, mam tam aj rozvody.
Rodokmen 1950 - zamrzol prvy krat pri 10%, opakovane starty pri 10% alebo 19% alebo 18% alebo 1%.
Vypisuje hlasky:

Konfigurace úspěšně načtena.
!!!!!!!!!!!
java.lang.Integer

alebo

Konfigurace úspěšně načtena.
!!!!!!!!!!!
null


Zostava:
AMD Athlon 1.80 GHz
2 x 512MB DDR-SDRAM PC-3200 (200 MHz) - [DDR-400]
Win XP SP2 Professional
Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 297
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od duros »

Verzia 1.3.4.2 funguje, ale mam pripomienku z ineho sudka. Pokial nie je znamy datum umrtia jedneho z partnerov, program pocita dlzku partnerstva k datumu vytvarania prezentacie. A tak tam mam niekolkostorocne manzelstva. Ani by som na to neprisiel, lebo obvykle sa na to nepozeram, ale vyhodilo mi to v statistikach ako najdlhsie partnerstvo, tak som isiel po tom. Nenapada ma, co s tym, ako to urobit, ale mozno - aj blby napad je napad - v pripade, ze u oboch partnerov nie je znamy datum umrtia a su narodeni skor ako v r. 1900 (ta hranica sa moze posunut), nerobit u nich vypocet dlzky partnerstva.
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1332
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od Nethar »

Nevím přesně, jestli jsem pochopil problém, který v Ancestry2html je, ale pokud ano, tak jestliže máme partnerství dvou osob, které již nežijí (což se dá poznat, mají zaškrtnuto, že nežijí, i když nemají vyplněna data umrtí - nebo alespoň jeden z nich), tak je partnerství skončené, ovšem nevíme kdy. V takovém případě se nebude sňatek započítávat do statistik. Aktuální datum jako konec sňatku se může brát pouze u osob žijících, takže myslím, že je to jenom drobná chyba s jednoduchým řešením.
Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky: 191
Registrován: 12 zář 2007 19:30
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od sirsi »

Ta délka partnerství bude opravdu jen drobná chybka, kterou vyřeší přidání jedné podmínky.

Ty ostatní chyby mě docela znervózňují. Poprosil bych tedy někoho z vás kterému nastává nějaká chyba při generování a generování nedoběhne abyste provedli následující postup:
1) V "Rozšířeném nastavení" zaškrtnout volbu "Logování na úrovni debug"
2) restartnout aplikaci
3) pustit generování
až to umře tak by se měl v adresáři uživatelského profilu (tedy něco jako C:\Documents and Settings\Martin\) v podadresáři ".ancestry2html" vytvořit soubor "debug_YYYY_MM_DD_HH_MM_SS.log" (kde čas odpovídá startu aplikace). Tento soubor (pokud není prázdný) mi prosím pošlete na mail a já tam zjistím co bylo příčinou pádu.
Pak si zas to logování v debug úrovni vypněte, protože to hrozně zpomaluje normální běh aplikace.
Díky moc za spolupráci všem svědomitým testerům a doufám, že se snad problémy brzo vyřeší a budete moci tuto verzi běžně používat...
jiri.tupa

Re: Novinky v programu

Příspěvek od jiri.tupa »

Ověřeno na verzi 1.3.4.2. opět na stejném rod souboru. Doma umře, v práci běží. Log mohu poslat až večer.
Uživatelský avatar
Jan
Odborník
Příspěvky: 171
Registrován: 02 bře 2006 11:53
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od Jan »

Ancestry2HTML v. 1.3.4.2
1. generování bez debugu - umřel
2. generování s debugem - bez problémů
3. generování bez debugu - bez problémů
Nastavení aplikace:
Originál bez úpravy (jen rozbaleno)
Statistiky: po zběžné kontrole bez problémů
Velikost na disku: 14,5 MB
Java: 6.11 (build 1.6.0_11-b03) asi poslední verze
OS: XP SP3 pravidelná aktualizace
RAM: 512 MB
Import GED do Ancestry z programu PAF bez chyb , 968 osob, 376 sňatků a 365 hlav.
Rozvody: bez datumů
Neznámá data úmrtí: bez datumů, jen místa úmrtí
Železo asi 4 leta staré, prostě nic moc.
V Hierarchickém seznamu osob u generací dětí jsou 2 generace chybně popsané:
-2 = ??hierarchicalList.generationGrandChildren??
-3 = ??hierarchicalList.generationGreatGrandChildren??
Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky: 191
Registrován: 12 zář 2007 19:30
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Novinky v programu

Příspěvek od sirsi »

Takže, chyba:

Konfigurace úspěšně načtena.
!!!!!!!!!!!
java.lang.Integer

nastávala u většíhho rod souboru při načítání (kvůli malicherné chybě při vypisování "Načítání rod souboru: řádek XX" - u menších rod souborů se toto nevypisuje, protože vypisuji stav jednou za sekundu a rod se asi načte rychleji). Opraveno (díky za log Pavlovi), dám do večera na net.

To jiri.tupa: (díky za poskytnutý rod) zkuste to doma nechat chvíli běžet, ten váš rod se mi taky na chvíli jakoby zaseknul (jen chvíli nic nevypisoval), jestliže máte doma nějaký starší počítač tak ta prodleva je možná delší. Na vašem rodokmenu se mi nepovedlo shodit ani 1.3.4 ani 1.3.4.1 a 1.3.4.2.

To Jan: Asi bude souviset s 1), poprvé to trvalo asi chviličku déle a proto to začalo vypisovat stav načítání rodu, pak už byl program "rozběhnutý" a běžel rychleji a proto se to již nezaseklo.
------------
Ještě vyhodím tu kontrolu délky manželství u mrtvých s neznámým datem úmrtí...
Odpovědět