Windows 10; problémy

Objevili jste chybu v programu Ancestry? Hned ji sem oznamte autorovi a případně prodiskutujte s ostatními. Chyby týkající se zobrazování však patří níže!
Odpovědět
Pechy
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 21 črc 2015 09:19

Windows 10; problémy

Příspěvek od Pechy » 12 srp 2015 10:07

Dobrý den. Po přechodu na Windows 10 nepracuje Ancestry, jak má. Je toho víc, ale například - (u vyplněné karty) když kliknu na partnera (ale i některé jiné, ne všechny, kolonky), vyskočí okno s hláškou "External Exception C0000006", po krátkém běhu programu (ne vždy) vyskočí okno "Program Ancestry přestal pracovat...." Screeny se mi nepodařilo připojit.
Z jiného soudku - již před delší dobou jsem se přimlouval, zda by za (nebo pod) kolonkou "datum úmrtí" mohl být malý rámeček pro dožitý věk.
Obdobně - u kolonky "datum svatby" bych přivítal, kdyby za ní mohly být dva rámečky s věkem snoubenců v den svatby. Rozlišeny by mohly být v biologii užívanými znaky pro samčí a samičí pohlaví.

Děkuji. S pozdravem Petr Chytil

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1320
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar » 19 srp 2015 19:45

Dnes jsem zrovna instaloval Windows 10 manželce na notebook, vyzkouším, co to dělá a jestli se to dá řešit aspoň dočasně nějakým módem kompatibility apod.

mikes
Uživatel
Příspěvky: 11
Registrován: 22 črc 2008 12:50
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od mikes » 19 srp 2015 21:32

Před pár dny jsem na Win10 přešel z Win8.1, Ancestry mi jede zcela bez problémů. Ani poslední kumulované aktualizace nic nezkazily :-D
Mód kompatibility nebyl potřeba na Win8 a není ani na Win10. Mám nainstalovanou poslední verzi Ancestry.
(Upgrade na 10ky jsem pustil manuálně, rezervace a slibovaná automatizace padala do chyb.)

Pechy
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 21 črc 2015 09:19

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Pechy » 20 srp 2015 09:57

Já jsem to už taky vyřešil - pouštěl jsem Ancestry ze serveru, a to dělalo ty problémy. Teď je pouštím přímo na PC a vše je v pořádku.

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1320
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar » 23 srp 2015 09:39

Takže všem funguje, super!

f.demjan
Častý návstěvník
Příspěvky: 32
Registrován: 09 úno 2009 21:03

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od f.demjan » 24 srp 2015 06:14

Win 10 - OK

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1320
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar » 18 lis 2015 22:36

Konečně jsem také pořádně prozkoušel a nesetkal jsem se s žádným problémem, zdá se že Win10 plně OK.

VetchýKmet
Častý návstěvník
Příspěvky: 16
Registrován: 29 pro 2016 23:08
Bydliště: Hodonín

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od VetchýKmet » 14 led 2017 20:58

Dobrý den,
mám s programem Ancestry pod operačním systemem Win10 novou zkušenost.
Používám neinstalovanou verzi /mimo jiné tím mám vyřešen problém "synchronizace" mezi více počítači - program i s daty mám na flešce/, a už jsem 2x přišel o nově vstupovaná data - naštěstí se jednalo v obou případech o lehce napravitelnou chybu.
Problém je, že jsem z různých verzí Win zvyklý, že se programy samy průběžně ukládají.
No, a já navstupoval několik osob, zazvonil telefon a bylo nutné něco asi 20 minut řešit.
Mezi tím se počítač nastavený na 15 minut interval uspal a po zapnutí fungovalo vše, krom Ancestry, které nešlo ani ukončit, o uložení nemluvě. Takže Správce úloh, ukončení programu a vstupovat znovu.
Od té doby ukládám, nebo se o to snažím po každé navstupované osobě, respektive po jakékoli změně dat.
Nešlo by nějak do nové verze zapracovat automatické uložení po nějakém intervalu nebo po změně, děkuji.
Pěkný den všem - VetchýKmet

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1320
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar » 18 led 2017 15:52

To je možné přidat. V současnosti to program opravdu nedělá, mně osobně by to naopak zase vadilo. Také kromě pravidelného ukládání jako obvykle doporučuji pravidelně zálohovat kopii bokem.

VetchýKmet
Častý návstěvník
Příspěvky: 16
Registrován: 29 pro 2016 23:08
Bydliště: Hodonín

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od VetchýKmet » 11 úno 2017 10:27

Přiznám se, že jsem nepochopil, v čem a jak může samočinné ukládání vadit.
Nenapadá mne žádná situace, kdy by samočiné uložení mohlo nějak "ublížit", tím, že se něco samo uloží se nemůže nic pokazit.
Z logiky věci vyplývá, že automatické uložení může data za určitých okolností zachránit.
Pěkný den všem - VetchýKmet

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1320
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar » 16 úno 2017 14:18

Někdy si člověk může jenom něco zkoušet. Také může ve složitém velkém rodokmenu jednoduše něco splést a nejjednodušší je zavřít a neuložit než to pracně dávat zpátky, pokud na to nefunguje krok zpět. Smažete omylem osobu a rodokmen se uloží - to nepotěší. Každý to má jinak, mělo by to být volitelné. Nehledě na to, že pokud ukládání neběží na pozadí, může v práci zdržovat.

JardaT
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 13 bře 2018 20:54
Bydliště: Valmez

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od JardaT » 13 bře 2018 21:13

Zdravím vás, přidal jsem se do Fóra z důvodu nevyřešeného problému, přešel jsem na W10 a v češtině se mi nezobrazuje správně "ž" a "š" (čtvereček). Ani v datech ani v menu programu.
Neporadíte mi někdo?
Přílohy
pismeno ž.PNG
pismeno ž.PNG (1.13 KiB) Zobrazeno 1594 x

JardaT
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 13 bře 2018 20:54
Bydliště: Valmez

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od JardaT » 13 bře 2018 21:51

No sláva - našel jsem to: (Win10 anglické) - postup pro podobné případy

Control panel
Clock, Languague, Region
Languague
Location
Region
Languague for non-Unicode programs
Eng-->Czech (.... a zobrazování ž a š je vyřešeno)

Jirka Mik
Uživatel
Příspěvky: 7
Registrován: 13 čer 2007 19:08

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Jirka Mik » 10 led 2019 17:07

Přešel jsem na Windows 10 a zobrazuje se mi špatně čeština. Přesně jak to uvedl Jarda T.
Mám však české Windows a jeho postup mi nepomohl. Nevím co s tím.
Poradí někdo?

Díky.

Odpovědět