Nahrání souboru se nezdařilo !

Objevili jste chybu v programu Ancestry? Hned ji sem oznamte autorovi a případně prodiskutujte s ostatními. Chyby týkající se zobrazování však patří níže!
Odpovědět
Sokol148
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 20 úno 2014 13:48

Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Sokol148 » 16 bře 2014 18:20

Zdravím,

stále nemám od vás odpověď na můj e-mail ze dne 20.2.2014, kde jsem prosil o pomoc s problémem, kdy při pokusu o otevření souboru s rodokmenem se mi stále zobrazuje hláška - "Nahrání souboru se nezdařilo!".
Odpověděl jste mi, že se na to během pár dní podíváte, ale zatím nemám odpověď.
Mám tam přibližně 270 osob, tak by mě docela mrzelo, kdybych to vše musel zapisovat znovu.
Jinou zálohu bohužel nemám.
Děkuji, Ing. Pavel Kulík.

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1323
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Nethar » 17 bře 2014 12:03

Vím o vás, nestíhám bohužel kvůli pracovním povinnostem a to jste ještě několikátý ve frontě, kdo potřebuje nějakou pomoc či konzultaci. Ještě prosím o chvíli strpení.

Peťan
Uživatel
Příspěvky: 5
Registrován: 07 bře 2017 13:43

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Peťan » 07 bře 2017 14:59

Setkal jsem se už podruhé se stejným problémem. "Nahrání souboru se nezdařilo" a šmitec. Soubor i s uloženými daty (a že už jich je) nejde otevřít. Musím přejít na starší zálohu a znova data doplnit - což je hrozně nepříjemný :-(. Děkuji za jakoukoli odpověď. Díky.

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1323
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Nethar » 08 bře 2017 15:55

Nemáte nějakou představu, proč se to stalo? Jestliže se to stalo už podruhé, neprováděl jste nějakou "nestandardní" činnost, měnil něco v počítači, při ukládání vypadl proud, vkládal jsem ozvlášť velký soubor, apod. (těžko se mi vymýšlí důvody, protože kdybych je znal, tak bych to opravil ;-))

Peťan
Uživatel
Příspěvky: 5
Registrován: 07 bře 2017 13:43

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Peťan » 23 bře 2017 09:03

Řekl bych, že v průběhu práce s programem proběhla nějaká aktualizace "Woken" a poté to šlo normálně uložit. Druhý den při otevření programu hláška "nahrání souboru se nezdařilo" a šmitec.
Naposledy upravil(a) Peťan dne 04 dub 2017 13:20, celkem upraveno 1 x.

Peťan
Uživatel
Příspěvky: 5
Registrován: 07 bře 2017 13:43

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Peťan » 04 dub 2017 13:19

Pak se mi stala ještě jedna věc při pokusu o uložení dat, a že jich je dost napsal prográmek nelze uložit (page_1) a musel jsem odklepnout OK jinak nešlo nic jiného dělat. Poté naskočilo nelze uložit (page_2) a zase OK. Tak to šlo tak dlouho až se zbytek uložil, ale bez všech přiložených souborů. :sad49

Mojo
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 14 kvě 2017 07:28

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Mojo » 14 kvě 2017 08:09

Dobrý den,

při ukládání změn v rodokmenu se objevila hláška Uložení souboru se nezdařilo. Ovšem datum a čas uložení (změny) souboru rodokmenu (.rodz) je shodný s datem a časem incidentu. Při pokusu tento soubor otevřít se objeví hláška Nahrání souboru se nezdařilo. Je možné nějak zachránit data z havarovaného souboru? :sad49

Při práci před osudným uložením se mi objevila hláška Access violation… Mohlo by to nějak souviset se změnou partnera. Chtěl jsem vložit druhou manželku, ale mylně jsem zvolil Změň partnera, což mi otevřelo novou osobu. Pokud si to dobře pamatuji, tak jsem tuto „novou manželku“ ze seznamu partnerů smazal. Ale u této nové osoby zůstal manžel dál navázaný a při pokusu smazat partnera u této osoby se objevila chybová hláška.

Když jsem chtěl problém znovu nasimulovat na cvičném souboru, tak to fungovalo všechno správně.

Používám Windows10 a Ancestry 1.0.21.86. Do této doby vše fungovalo v pořádku.

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1323
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Nethar » 16 kvě 2017 19:58

Zašlete mi prosím soubor mailem, zkusím se podívat, co půjde zachránit.

Peťan
Uživatel
Příspěvky: 5
Registrován: 07 bře 2017 13:43

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Peťan » 18 srp 2017 13:28

Prosba. Ukládám si soubor po každém dni, kdy přidám další data. A najednou mně nejde šest posledních záloh otevřít s hláškou "Nahrání souboru se nezdařilo" :anim10 Teď ten předcházející střežím jako oko v hlavě a pořád ho kopíruju. Jenže z něho udělám zálohu - přidám data a uložím - otevřu a zase ta samá hláška "Nahrání souboru se nezdařilo". Už tam mám přes čtyři Giga dat (cca 2300 osob) a nevím jestli to už na ten prográmek není příliš mnoho. Díky za odpověď.

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1323
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Nethar » 23 srp 2017 13:18

Tohle bude řekl bych velikostí, přes 4 GB tam nenarvete (32bit program). Změňte nějaké velké přílohy tak, aby se neukládaly přímo do rodokmenu (smažte z něj), ale jenom jako externí přílohy (odkazem na váš disk - poté pochopitelně je tam musíte udržovat).

Peťan
Uživatel
Příspěvky: 5
Registrován: 07 bře 2017 13:43

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Peťan » 24 srp 2017 10:17

Díky za odpověď. Budu muset provést úpravy. :anim11

iva
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 03 zář 2017 14:44

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od iva » 03 zář 2017 16:01

Mám stejný problém "Nahrání souboru se nezdařilo!". Bohužel záloha je přepsaná tímto souborem. Kdyby s tím šlo cokoli udělat byla bych moc vděčná, jedná se o cca 1000 lidí.

Uživatelský avatar
Achard
Uživatel
Příspěvky: 6
Registrován: 28 říj 2016 16:33
Bydliště: Praha

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Achard » 09 zář 2017 13:38

Nethar píše:Změňte nějaké velké přílohy tak, aby se neukládaly přímo do rodokmenu (smažte z něj), ale jenom jako externí přílohy (odkazem na váš disk - poté pochopitelně je tam musíte udržovat).
Prosím o radu:
mám stejný problém, velký soubor, bojím se, že se mi jednou neotevře. Proto jsem velké přílohy dal do adresáře, chtěl jsem do rodokmenu doplnit prolink, ale ten není aktivní, pouze jako text, neotevírá se. Kam, nebo jak mám prolink do rodokmenu dát, aby se na kliknutí otevřel?
Díky

21milan
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 29 črc 2010 20:50

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od 21milan » 22 říj 2017 17:56

Už jsem se s tímto problémem setkal. Spustil jsem Ancestry a nahrál soubor (rodz), rodokmen se otevřel a vše bylo v pořádku. Prováděl jsem ještě aktualizaci Win. a potvrdil restart. Po restartu jsem znovu spustil Ancestry a dostal zde probíranou hlášku "Nahrání souboru se nezdařilo.". Ať jsem se souborem dělal cokoli už jsem to nespustil. Podle mě je problém, že při otevření souboru rodz., se soubor rozbalí do Ancestry a tím se naruší soubor rodz.
Do té doby, po spuštění Ancestry do jakéhokoliv okna napíši písmeno nebo číslici, kterou hned smažu, tím se mi zabarví ikonka uložit a dám uložit, toto opakuji v časovém intervalu při práci na rod.
V různých rodokmenových programech, pokud uděláte jakýkoli zápis, k dané osobě, musíte ho uložit, jinak Vás to dál nepustí (do dalšího okna). A to zde chybí, nebo do programu zakomponovat automatické ukládání zápisu.
21milan

havlik
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 27 pro 2018 09:30

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od havlik » 07 led 2019 21:31

Dobrý den,
Již dlouho a rád používám Váš program Ancestry (můj rodokmen má více než 300 osob). Včera jsem přidával novou osobu do rodokmene. Nahrál jsem data, fotku osoby a při ukládání mi program napsal: Nahrání souboru se nezdařilo. Od té doby se mi soubor nepodařilo otevřít, stále ukazuje stejnou chybu a má velikost 0kB. Zálohu bohužel žádnou nemám. Chtěl bych Vás poprosit, zda byste se na soubor mohl podívat. Sám si s tím již nevím rady a bylo by mi i celé rodině líto o rodokmen přijít.

havlik
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 27 pro 2018 09:30

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od havlik » 07 led 2019 21:34

Omlouvám se, nestalo se mi to včera, ale27.12.2018.

jindra
Častý návstěvník
Příspěvky: 23
Registrován: 09 črc 2009 20:51

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od jindra » 13 led 2019 22:03

Dobrý den, dnes se mi stalo totéž. Otevřel jsem rodokmen, udělal drobné úpravy u několika osob (doplnění zaměstnání, nastavení zobrazení occu, titul před jménem), rodokmen jsem uložil a program zavřel. Následně jsem ho chtěl znovu otevřít, ale naskočila hláška, že program již běží. Spustil jsem běžící program, ale rodokmen jsem už neotevřel - naskočila hláška: Nahrání souboru se nezdařilo! Přes deset let práce v pr...! Soubor s rodokmenem má velikost 71 MB. Používám Ancestry 1.0.21.86 a Windows XP.

Moc děkuji za pomoc.

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1323
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Nethar » 16 led 2019 09:58

Dobrý den,
deset let práce a nemáte zálohu? To mě mrzí, pošlete mi prosím váš rodokmen, podívám se, jestli nepůjde zachránit. Došlo nejspíš k nějakému problému při ukládání a zavírání první instance běžícího programu. Ale je to určitě varování pro ostatní, provádějte si prosím pravidelné zálohy! Aspoň jednou za měsíc. Nejenom rodokmenu, ale všeho, na čem vám záleží, vždyť disk v počítači může zkolabovat kdykoliv a všechno je pryč, už se mi to stalo mnohokrát.

pajikxxx
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 09 led 2013 11:37

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od pajikxxx » 26 led 2019 20:35

S tou zálohou to je pravda. Taky už jsem přišel o dost fotek z dřívějších let. Naštěstí rodokmen zatím v pohodě. Vždy když přidám novou osobu a soubor ukládám, tak vždy ho uložím jako nový soubor s novým nazvem. Jako název souboru používám rodokmen a za něj vždy datum, takže vždy vím který soubor je aktuální. Taky mám zálohu uloženou na disk google, takže vlastně i všude k dispozici. A co se týká fotek, tak z mobilu automatická záloha přes aplikaci Fotky od google, kde je neomezený prostor, takže jsem si tam nacpal i všechny fotky z pc a mám je taktéž kdekoli a kdykoli k dispozici, takže třeba fotky za 10 let hezky seřazené podle datumu v mobilu. Jen stačí na prohlížení být připojen na net. A jeden bonus. Když chcete ve fotkách vyhledávat, tak třeba napíšete kůň a najde vám to ve vašich fotkách všechny na kterých je kůň, nebo se mu podobá. Třeba i značku auta to zvládlo. Napsal jsem passat a našlo to všechny fotky, kde je wv passat.

jindra
Častý návstěvník
Příspěvky: 23
Registrován: 09 črc 2009 20:51

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od jindra » 03 úno 2019 17:55

Pane Doležale, nějaké zálohy samozřejmě mám, ale naposledy jsem rodokmen zálohoval v září 2017. Takže ztraceného je pouze rok a půl práce :smile

Jinak chci poděkovat za vaši ochotu se tím zabývat, ale bohužel nevím, kam vám mám rodokmen poslat. Mohu to poslat Úschovnou, nebo podobnou službou, ale potřebuji adresu, na kterou to pošlu. Vaši adresu jsem nikde nenašel.

Ještě mě napadlo, zda není problém v tom, že mám do souboru .rodz nataháno hodně fotek a dalších materiálů. Trvá hodně dlouho, než se rodokmen otevře a také zavře. Daly by se tyto fotky nějak vymazat a uložit externě? Při nahrávání fotky se Ancestry ptá, zda ji chci zkopírovat do databáze Ancestry, nebo vložit pouze odkaz na externí soubor. Lze tedy zpětně smazat ji z databáze a přesunout do externí složky?

Děkuji, Jindra.

jindra
Častý návstěvník
Příspěvky: 23
Registrován: 09 črc 2009 20:51

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od jindra » 03 úno 2019 18:02

Ještě drobnost. Přestože mám nastaveno veškeré upozorňování na zdejší příspěvky, na můj mail mi nic nepřišlo. Proto reaguji na vaši odpověď s mírným zpožděním.

Jindra.

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1323
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrání souboru se nezdařilo !

Příspěvek od Nethar » 12 úno 2019 15:50

Pošlete na ancestry zavináč nethar.cz, třeba přes úschovnu. Fotky dle mého lepší vkládat externě, ale hromadně předělat to nejde, to jsem programoval až do dvojky, kde se to dělá automaticky při prvním otevření, protože už tam ani interní možnost nebude.

Odpovědět