Vadná diakritika přímo v programu Ancestry

Objevili jste chybu v programu Ancestry? Hned ji sem oznamte autorovi a případně prodiskutujte s ostatními. Chyby týkající se zobrazování však patří níže!
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ing. Lubomír Nový
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 65
Registrován: 02 kvě 2007 00:49
Bydliště: Nové Kopisty 175
Kontaktovat uživatele:

Vadná diakritika přímo v programu Ancestry

Příspěvek od Ing. Lubomír Nový » 30 srp 2014 15:46

Dobrý den!
po té, co se mi sesypal PC a smazal se mi kompletně adresář s Ancestry (Ancestry bylo naštěstí před měsícem celé zazálohováno na extermím disku), po novém zkopírování z externího disku, mám problémy s diakritikou přímo v programu. I např. Menu "Rodokmen - Otevřít" je místo ř přeškrtlé o.
V textu rodokmenu je diakritika taky nějaká špatná, místo š to dělá tlustou čárku, místo č je é s obrácenou čárkou, za i to nedělá mezeru ... zkoušel jsem to přeinstalovat ze zazálohovaného instalačního souboru, chyba zůstala ... :sad
Chyba asi bude u mne v PC ... neporadil by jste mi co opravit, aby česká diakritika byla zase OK?

Díky předem za radu ...
:anim34

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1332
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Vadná diakritika přímo v programu Ancestry

Příspěvek od Nethar » 31 srp 2014 18:42


Uživatelský avatar
Ing. Lubomír Nový
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 65
Registrován: 02 kvě 2007 00:49
Bydliště: Nové Kopisty 175
Kontaktovat uživatele:

Re: Vadná diakritika přímo v programu Ancestry

Příspěvek od Ing. Lubomír Nový » 07 zář 2014 11:42

Díky. Můj problém je zde sice popsán, ale není zde přesný návod jak jej řešit. Mám windows 8 a po zhroucení PC mi nyní Ancestry píše špatně diakrtiku (místo š tlustá svislá čárka, místo č čárkové é s obrácenou čárkou, ř je taky špatně ...

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1332
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Vadná diakritika přímo v programu Ancestry

Příspěvek od Nethar » 07 zář 2014 23:27

Jak je to ve zmíněném příspěvku, opět bych hledal odpověď na otázku: "Máte nastavenou češtinu jako jazyk používaný pro ne-Unicode programy? Tak nějak to tam je napsáno, hledejte kdesi v Nabídka Start > Ovladaci panely > Místní a jazykové nastavení."
Nevím jak je to přesně ve Windows 8, kde se to tam nastavuje, mohu se podívat, pokud nenajdete.

Uživatelský avatar
Ing. Lubomír Nový
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 65
Registrován: 02 kvě 2007 00:49
Bydliště: Nové Kopisty 175
Kontaktovat uživatele:

Re: Vadná diakritika přímo v programu Ancestry

Příspěvek od Ing. Lubomír Nový » 24 led 2015 17:46

Prohrabal jsem se těma nastaveníma, našel jsem, že mám Češtinu nepodporující UniCode. Skutečně mám Windovs 8 ... chybu se mi fakt nedaří opravit ... místo ř mám škrtlý o, místo ž tlustou svislou čárku ... atd viz scan stránky v příloze ... někde mám špatný nastavení, nemůžu najít kde ...
Přílohy
Schránka 01.jpg

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1332
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Vadná diakritika přímo v programu Ancestry

Příspěvek od Nethar » 18 lis 2015 22:37

Nevím, jak je to na Windows 8, ale mělo by to být podobně jako na Windows 10. Postup, který mi fungoval a diakritiku opravil, doklikal jsem se (v angličtině) takto:
Control Panel - Clock Language and Region - Region, Change Date, Time, or number formats - Administrative - Change system locale - Czech Republic - Restart

Odpovědět