Windows 10; problémy

Objevili jste chybu v programu Ancestry? Hned ji sem oznamte autorovi a případně prodiskutujte s ostatními. Chyby týkající se zobrazování však patří níže!
Odpovědět
Pechy
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 21 črc 2015 09:19

Windows 10; problémy

Příspěvek od Pechy »

Dobrý den. Po přechodu na Windows 10 nepracuje Ancestry, jak má. Je toho víc, ale například - (u vyplněné karty) když kliknu na partnera (ale i některé jiné, ne všechny, kolonky), vyskočí okno s hláškou "External Exception C0000006", po krátkém běhu programu (ne vždy) vyskočí okno "Program Ancestry přestal pracovat...." Screeny se mi nepodařilo připojit.
Z jiného soudku - již před delší dobou jsem se přimlouval, zda by za (nebo pod) kolonkou "datum úmrtí" mohl být malý rámeček pro dožitý věk.
Obdobně - u kolonky "datum svatby" bych přivítal, kdyby za ní mohly být dva rámečky s věkem snoubenců v den svatby. Rozlišeny by mohly být v biologii užívanými znaky pro samčí a samičí pohlaví.

Děkuji. S pozdravem Petr Chytil
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar »

Dnes jsem zrovna instaloval Windows 10 manželce na notebook, vyzkouším, co to dělá a jestli se to dá řešit aspoň dočasně nějakým módem kompatibility apod.
mikes
Uživatel
Příspěvky: 11
Registrován: 22 črc 2008 12:50
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od mikes »

Před pár dny jsem na Win10 přešel z Win8.1, Ancestry mi jede zcela bez problémů. Ani poslední kumulované aktualizace nic nezkazily :-D
Mód kompatibility nebyl potřeba na Win8 a není ani na Win10. Mám nainstalovanou poslední verzi Ancestry.
(Upgrade na 10ky jsem pustil manuálně, rezervace a slibovaná automatizace padala do chyb.)
Pechy
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 21 črc 2015 09:19

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Pechy »

Já jsem to už taky vyřešil - pouštěl jsem Ancestry ze serveru, a to dělalo ty problémy. Teď je pouštím přímo na PC a vše je v pořádku.
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar »

Takže všem funguje, super!
f.demjan
Častý návstěvník
Příspěvky: 32
Registrován: 09 úno 2009 21:03

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od f.demjan »

Win 10 - OK
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar »

Konečně jsem také pořádně prozkoušel a nesetkal jsem se s žádným problémem, zdá se že Win10 plně OK.
VetchýKmet
Častý návstěvník
Příspěvky: 17
Registrován: 29 pro 2016 23:08
Bydliště: Hodonín

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od VetchýKmet »

Dobrý den,
mám s programem Ancestry pod operačním systemem Win10 novou zkušenost.
Používám neinstalovanou verzi /mimo jiné tím mám vyřešen problém "synchronizace" mezi více počítači - program i s daty mám na flešce/, a už jsem 2x přišel o nově vstupovaná data - naštěstí se jednalo v obou případech o lehce napravitelnou chybu.
Problém je, že jsem z různých verzí Win zvyklý, že se programy samy průběžně ukládají.
No, a já navstupoval několik osob, zazvonil telefon a bylo nutné něco asi 20 minut řešit.
Mezi tím se počítač nastavený na 15 minut interval uspal a po zapnutí fungovalo vše, krom Ancestry, které nešlo ani ukončit, o uložení nemluvě. Takže Správce úloh, ukončení programu a vstupovat znovu.
Od té doby ukládám, nebo se o to snažím po každé navstupované osobě, respektive po jakékoli změně dat.
Nešlo by nějak do nové verze zapracovat automatické uložení po nějakém intervalu nebo po změně, děkuji.
Pěkný den všem - VetchýKmet
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar »

To je možné přidat. V současnosti to program opravdu nedělá, mně osobně by to naopak zase vadilo. Také kromě pravidelného ukládání jako obvykle doporučuji pravidelně zálohovat kopii bokem.
VetchýKmet
Častý návstěvník
Příspěvky: 17
Registrován: 29 pro 2016 23:08
Bydliště: Hodonín

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od VetchýKmet »

Přiznám se, že jsem nepochopil, v čem a jak může samočinné ukládání vadit.
Nenapadá mne žádná situace, kdy by samočiné uložení mohlo nějak "ublížit", tím, že se něco samo uloží se nemůže nic pokazit.
Z logiky věci vyplývá, že automatické uložení může data za určitých okolností zachránit.
Pěkný den všem - VetchýKmet
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar »

Někdy si člověk může jenom něco zkoušet. Také může ve složitém velkém rodokmenu jednoduše něco splést a nejjednodušší je zavřít a neuložit než to pracně dávat zpátky, pokud na to nefunguje krok zpět. Smažete omylem osobu a rodokmen se uloží - to nepotěší. Každý to má jinak, mělo by to být volitelné. Nehledě na to, že pokud ukládání neběží na pozadí, může v práci zdržovat.
JardaT
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 13 bře 2018 20:54
Bydliště: Valmez

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od JardaT »

Zdravím vás, přidal jsem se do Fóra z důvodu nevyřešeného problému, přešel jsem na W10 a v češtině se mi nezobrazuje správně "ž" a "š" (čtvereček). Ani v datech ani v menu programu.
Neporadíte mi někdo?
Přílohy
pismeno ž.PNG
pismeno ž.PNG (1.13 KiB) Zobrazeno 33395 x
JardaT
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 13 bře 2018 20:54
Bydliště: Valmez

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od JardaT »

No sláva - našel jsem to: (Win10 anglické) - postup pro podobné případy

Control panel
Clock, Languague, Region
Languague
Location
Region
Languague for non-Unicode programs
Eng-->Czech (.... a zobrazování ž a š je vyřešeno)
Jirka Mik
Uživatel
Příspěvky: 8
Registrován: 13 čer 2007 19:08

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Jirka Mik »

Přešel jsem na Windows 10 a zobrazuje se mi špatně čeština. Přesně jak to uvedl Jarda T.
Mám však české Windows a jeho postup mi nepomohl. Nevím co s tím.
Poradí někdo?

Díky.
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar »

Máte jako jazyk pro ne-Unicode programy nastavenou češtinu a i po restartu počítače nefunguje?
Jirka Mik
Uživatel
Příspěvky: 8
Registrován: 13 čer 2007 19:08

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Jirka Mik »

Nethar píše: 16 led 2019 14:14 Máte jako jazyk pro ne-Unicode programy nastavenou češtinu a i po restartu počítače nefunguje?
(Prošel jsem snad všechny možnosti kde se potvrzuje čeština, znovu potvrdil, problém přetrvává.)

Tak to v závorce již neplatí. Na netu jsem našel doporučení, že se ještě může nejprve v tomto případě nastavit místo češtiny "Angličtina (Spojené státy)", potvrdit a po restartu Windows to změnit opět zpět na "Čeština (Česká republika)".
To jsem tak nakonec provedl a čeština se v Ancestry zobrazuje správně!!

Jirka
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar »

Jsem rád, že to funguje. No jo, Windows, na ty se musí oklikou ;-)
Uživatelský avatar
Hlinsky
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 17 bře 2019 08:48

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Hlinsky »

Dobrý den, jsem nováček, ancestry jsou výborné.

:angel2
Naposledy upravil(a) Hlinsky dne 08 bře 2020 12:18, celkem upraveno 1 x.
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar »

Pravidelně zálohovat ;-)
Jofr
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 31 bře 2020 11:55

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Jofr »

Pravidelne zalohujem , posledna nejde načítať aj keď je fyzicky vidiet
mirosin
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 31 pro 2020 17:26

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od mirosin »

Nethar píše: 16 led 2019 14:14 Máte jako jazyk pro ne-Unicode programy nastavenou češtinu a i po restartu počítače nefunguje?
Dobrý den, tak já jsem na tom stejně = win10 CZ, všechno co jsem našel na fóru, ale nefunguje to. Nějaké další návrhy? Achjo... předem děkuji Mirek
viktorx
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 27 dub 2021 22:11

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od viktorx »

Mám nový NTB pri pokuse o spustenie programu mi ukáže hlášku že program na tomto zariadení nespustíte. Pri tom mi na starom NTB s w10 fungoval bez problémov.
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar »

Můžete prosím přiložit screenshot?
viktorx
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 27 dub 2021 22:11

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od viktorx »

Ospravedlňujem sa. Stiahol som si program zo zoznamu.sk, predpokladajúc, že je tam posledná verzia. Bola to v. 1.0.18, čo som si nevšimol. Tá nefunguje. Priamo z Vašej stránky som si stiahol poslednú verziu a tá, ako sa zdá funguje zatiaľ bezchybne. Prepáčte! :cool10
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 10; problémy

Příspěvek od Nethar »

Dobrá zpráva, děkuji.
Odpovědět