Stránka 1 z 1

Windows 10; problémy

Napsal: 12 srp 2015 10:07
od Pechy
Dobrý den. Po přechodu na Windows 10 nepracuje Ancestry, jak má. Je toho víc, ale například - (u vyplněné karty) když kliknu na partnera (ale i některé jiné, ne všechny, kolonky), vyskočí okno s hláškou "External Exception C0000006", po krátkém běhu programu (ne vždy) vyskočí okno "Program Ancestry přestal pracovat...." Screeny se mi nepodařilo připojit.
Z jiného soudku - již před delší dobou jsem se přimlouval, zda by za (nebo pod) kolonkou "datum úmrtí" mohl být malý rámeček pro dožitý věk.
Obdobně - u kolonky "datum svatby" bych přivítal, kdyby za ní mohly být dva rámečky s věkem snoubenců v den svatby. Rozlišeny by mohly být v biologii užívanými znaky pro samčí a samičí pohlaví.

Děkuji. S pozdravem Petr Chytil

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 19 srp 2015 19:45
od Nethar
Dnes jsem zrovna instaloval Windows 10 manželce na notebook, vyzkouším, co to dělá a jestli se to dá řešit aspoň dočasně nějakým módem kompatibility apod.

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 19 srp 2015 21:32
od mikes
Před pár dny jsem na Win10 přešel z Win8.1, Ancestry mi jede zcela bez problémů. Ani poslední kumulované aktualizace nic nezkazily :-D
Mód kompatibility nebyl potřeba na Win8 a není ani na Win10. Mám nainstalovanou poslední verzi Ancestry.
(Upgrade na 10ky jsem pustil manuálně, rezervace a slibovaná automatizace padala do chyb.)

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 20 srp 2015 09:57
od Pechy
Já jsem to už taky vyřešil - pouštěl jsem Ancestry ze serveru, a to dělalo ty problémy. Teď je pouštím přímo na PC a vše je v pořádku.

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 23 srp 2015 09:39
od Nethar
Takže všem funguje, super!

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 24 srp 2015 06:14
od f.demjan
Win 10 - OK

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 18 lis 2015 22:36
od Nethar
Konečně jsem také pořádně prozkoušel a nesetkal jsem se s žádným problémem, zdá se že Win10 plně OK.

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 14 led 2017 20:58
od VetchýKmet
Dobrý den,
mám s programem Ancestry pod operačním systemem Win10 novou zkušenost.
Používám neinstalovanou verzi /mimo jiné tím mám vyřešen problém "synchronizace" mezi více počítači - program i s daty mám na flešce/, a už jsem 2x přišel o nově vstupovaná data - naštěstí se jednalo v obou případech o lehce napravitelnou chybu.
Problém je, že jsem z různých verzí Win zvyklý, že se programy samy průběžně ukládají.
No, a já navstupoval několik osob, zazvonil telefon a bylo nutné něco asi 20 minut řešit.
Mezi tím se počítač nastavený na 15 minut interval uspal a po zapnutí fungovalo vše, krom Ancestry, které nešlo ani ukončit, o uložení nemluvě. Takže Správce úloh, ukončení programu a vstupovat znovu.
Od té doby ukládám, nebo se o to snažím po každé navstupované osobě, respektive po jakékoli změně dat.
Nešlo by nějak do nové verze zapracovat automatické uložení po nějakém intervalu nebo po změně, děkuji.

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 18 led 2017 15:52
od Nethar
To je možné přidat. V současnosti to program opravdu nedělá, mně osobně by to naopak zase vadilo. Také kromě pravidelného ukládání jako obvykle doporučuji pravidelně zálohovat kopii bokem.

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 11 úno 2017 10:27
od VetchýKmet
Přiznám se, že jsem nepochopil, v čem a jak může samočinné ukládání vadit.
Nenapadá mne žádná situace, kdy by samočiné uložení mohlo nějak "ublížit", tím, že se něco samo uloží se nemůže nic pokazit.
Z logiky věci vyplývá, že automatické uložení může data za určitých okolností zachránit.

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 16 úno 2017 14:18
od Nethar
Někdy si člověk může jenom něco zkoušet. Také může ve složitém velkém rodokmenu jednoduše něco splést a nejjednodušší je zavřít a neuložit než to pracně dávat zpátky, pokud na to nefunguje krok zpět. Smažete omylem osobu a rodokmen se uloží - to nepotěší. Každý to má jinak, mělo by to být volitelné. Nehledě na to, že pokud ukládání neběží na pozadí, může v práci zdržovat.

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 13 bře 2018 21:13
od JardaT
Zdravím vás, přidal jsem se do Fóra z důvodu nevyřešeného problému, přešel jsem na W10 a v češtině se mi nezobrazuje správně "ž" a "š" (čtvereček). Ani v datech ani v menu programu.
Neporadíte mi někdo?

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 13 bře 2018 21:51
od JardaT
No sláva - našel jsem to: (Win10 anglické) - postup pro podobné případy

Control panel
Clock, Languague, Region
Languague
Location
Region
Languague for non-Unicode programs
Eng-->Czech (.... a zobrazování ž a š je vyřešeno)

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 10 led 2019 17:07
od Jirka Mik
Přešel jsem na Windows 10 a zobrazuje se mi špatně čeština. Přesně jak to uvedl Jarda T.
Mám však české Windows a jeho postup mi nepomohl. Nevím co s tím.
Poradí někdo?

Díky.

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 16 led 2019 14:14
od Nethar
Máte jako jazyk pro ne-Unicode programy nastavenou češtinu a i po restartu počítače nefunguje?

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 19 led 2019 11:01
od Jirka Mik
Nethar píše:
16 led 2019 14:14
Máte jako jazyk pro ne-Unicode programy nastavenou češtinu a i po restartu počítače nefunguje?
(Prošel jsem snad všechny možnosti kde se potvrzuje čeština, znovu potvrdil, problém přetrvává.)

Tak to v závorce již neplatí. Na netu jsem našel doporučení, že se ještě může nejprve v tomto případě nastavit místo češtiny "Angličtina (Spojené státy)", potvrdit a po restartu Windows to změnit opět zpět na "Čeština (Česká republika)".
To jsem tak nakonec provedl a čeština se v Ancestry zobrazuje správně!!

Jirka

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 28 led 2019 13:03
od Nethar
Jsem rád, že to funguje. No jo, Windows, na ty se musí oklikou ;-)

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 06 zář 2019 17:28
od Hlinsky
Dobrý den, jsem nováček, ancestry jsou výborné.

:angel2

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 06 zář 2019 22:18
od Nethar
Pravidelně zálohovat ;-)

Re: Windows 10; problémy

Napsal: 31 bře 2020 12:43
od Jofr
Pravidelne zalohujem , posledna nejde načítať aj keď je fyzicky vidiet