Hezký den, v první řadě chci pochválit program Ancestry, pracuji v něm už několik let a musím říct, že je fakt výborný.
A mám dotaz. Konkrétně na sňatek v rodině, tedy, když si jeden můj předek vezme dceru sestřenice své sestřenice (poněkud zamotané, ano :) ). Když si dám vykreslit rodový strom, tak v jistém bodě (sňatek těchto dvou) jde od každého svá vlastní větev. Takže já s mými rodiči a prarodiči a… jsme v nákresu dvakrát (popsal jsem to poněkud kostrbatě, pro lepší pochopení jsem schopen uploadnout sken).
Umí Ancestry toto propojit (takže strom by se v části zase uzavřel), nebo neumí, nebo dělám něco špatně?
Díky
Sňatky příbuzných
- Nethar
- Autor programu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sňatky příbuzných
Ancestry to umělo, pak to po jedné předělávce zobrazení zapomnělo, ale zase ho to naučím, o chybě vím 

Super, díky moc.
Občas nestačím valit bulvy, co to ti předci dělali, jak se do toho dostávám hlouběji, tak už mám prokříženou půlku vesnice
Občas nestačím valit bulvy, co to ti předci dělali, jak se do toho dostávám hlouběji, tak už mám prokříženou půlku vesnice

taky se připojuji s podobným problémem: můj předek si jako vdovec vzal dceru svého bratra; ta už byla jako narozená uložena v rodokmenu i s ID, není se mně nový manželský svazek s ID (kde by nevěsta měla dostat nový jako novomanželka po manželovi) "kouše" a dělá neplechu; když jí dám nové ID, vypadne z původní rodiny (větve), když ponechám starý ID, nepropojí mně to správně s manželem.
díky.
díky.