Rozrod ako obrázok - poradte soft

Jak je na tom konkurence? Z koho si brát příklad? Koho už jsme převálcovali?
Odpovědět
Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 292
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Rozrod ako obrázok - poradte soft

Příspěvek od duros » 18 srp 2008 16:26

Prosim skusenejsich o radu. Kedze Ancestry nedokaze ulozit zobrazenie rozrodu ako obrazok pre velkost, pouzil som prednedavnom Legacy Charting. Lenze - po uplynuti trial verzie Legacy ako takeho, som teraz obmedzeny len na 4 generacie. Poradte mi, prosim, free program, ktory mi dokaze vyrobit obrazok rodokmena (len nie FTBL - ten som uz skusal a vyrobil mi rozdeleny obrazok, aj ked sam netusim preco, hoci som nezvolil moznost delenia). Vopred dakujem.

Uživatelský avatar
Jan
Odborník
Příspěvky: 171
Registrován: 02 bře 2006 11:53
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 18 srp 2008 20:33

Doporučuji německý free program Ahnenblatt.
Hodí se skutečně asi jen na tvorbu stromů a myslím si, ze v tom nemá konkurenci.
Odkaz na program: http://www.ahnenblatt.de/
Odkaz na ukázky grafů: http://www.ahnenblattportal.de/album.ph ... e421e7c96b

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 292
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duros » 18 srp 2008 21:19

Je vidiet, ze ste skutocne odbornik!;-) Zda sa, ze to bude to, co potrebujem. Velmi pekne dakujem za tip.

Vladimír Vojta

Příspěvek od Vladimír Vojta » 18 srp 2008 23:16

duros: A proč ten obrázek rozrodu nezel udělat v Ancestry? Kvůli velikosti matice, z které se obrázek generoval (byl větsí nez definované maximum, které umo?ňuje program) a nebo písmo v obrázku nebylo čitelné?
Jestli je to tou druhou mozností, prisel jsem na nedokumentovanou moznost a to nastavit si (zvětsit si) písmo v obrázku na čitelnou velikost (v okně je vidět jen malý výřez z celkové velikosti obrázku) a pak dát ulozit do JPG. Kdyz se obrázek ukládá tak, ze v okně náhledu je vidět celý nebo větsina obrázku, je výsledná obrázek velmi nekvalitní a v podstatě i nečitelný.
Jestli je můj výklad nepochpitelný, doporučuji vyzkouset. :-)

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 292
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duros » 19 srp 2008 06:40

Zrejme je spravna prva moznost. Do urciteho casu mi to vedelo ulozit ako obrazok. Hoci nemam v rodokmeni tiscky osob ako niektori borci, ale len necelych tristo (aj to ich je zopar mimo hierarchickeho zoznamu), vygeneruje mi sice Ancestry obrazok rozrodu, ale ten uz nevie ulozit ako JPG. Nikdy som sa nestretol s tym, aby bolo pismo necitatelne (ak pominiem vystup na tlaciaren, kedy som si zle nadefinoval parametre).

č.m.

Příspěvek od č.m. » 19 srp 2008 10:35

Vzhledem k tomu, ze mi němčina dělá docela problém, neví někdo o nějakém programu na zobrazení stromu v angličtině. Ten podsvícený obrázek stromu se mi dost líbí, ale ...

Proklikával jsem se tou německou stránku a vzdal jsem to. Nemá náhodou ten program také anglickou mutaci?

Díky za odpověď.

Uživatelský avatar
Jan
Odborník
Příspěvky: 171
Registrován: 02 bře 2006 11:53
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 19 srp 2008 10:59

Stačí se podívat na horní listu a vybrat si Sprache a je to. Zatím se nenasel nikdo, kdo by čestinu udělal, já jsem to zkousel, ale se slovníkem a to není ideální. Tak mám jen část a vzdal jsem to.

č.m.

Příspěvek od č.m. » 19 srp 2008 11:39

Díky, já jsem to vzdal po prvním ztracení se v tom divném jazyce....

Asi bych měl být trpělivějsí :evil:

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 292
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duros » 19 srp 2008 11:59

Aj samotny program sa da nastavit na anglictinu. Z downloadu sa da dokonca vybrat portable verzia;-)
Link na download instalacnej verzie: http://www.ahnenblatt-software.de/download/absetup.exe
Link na download portable verzie: http://www.ahnenblatt.net/zips/Ahnenblatt.zip

č.m.

Příspěvek od č.m. » 20 srp 2008 10:16

Díky

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 292
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duros » 20 srp 2008 10:37

Niet za co, rado sa stalo. Ak bude treba pomoct s nemcinou, som k dispozicii...

Uživatelský avatar
Jan
Odborník
Příspěvky: 171
Registrován: 02 bře 2006 11:53
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 20 srp 2008 14:17

duros píše:Niet za co, rado sa stalo. Ak bude treba pomoct s nemcinou, som k dispozicii...
Myslím, ze by stačila slove?tina.
http://www.ahnenblattportal.de/viewtopic.php?t=1876
to je odkaz na editor pro překlad jazykových souborů, já jsem si s tím zkousel hrát, uz jsem němčinu zapomněl, tak jsem to vzdal a mám jen kousek. Navíc se mi filozofie převodu GED souborů naprosto nelíbí, řekl bych, ze to co jiné programy z mého GED (v programu PAF) bězně zpracují, tento program vymaze, přepíze ID podle abecedy, zru?í důlezité odkazy a poznámky z pramenů (matrik, archivů) atd. Navíc při kazdém zadání osoby mění ID osob tak aby odpovídalo pořadí v abecedě.

Jinak si můzete zkusit prohlédnout mou stránku na
http://srnec.ic.cz tam je vidět co je za údaje v GED na př. v ou?ku Seznamy > Seznam pramenů a to na př. Ahnenblatt naprosto zničí.

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 292
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duros » 20 srp 2008 14:44

Tak takemu nechutnemu programu sa radsej nebudem venovat:-))) Ale na ten obrazok mi bol dobry;-)
Vyslovujem poklonu Vasej stranke...vo vseobecnosti. Na taku uroven nemam zdaleka ani sancu sa dopracovat, ci uz po stranke badatelskych vysledkov, alebo po grafickej stranke webu.

Uživatelský avatar
Jan
Odborník
Příspěvky: 171
Registrován: 02 bře 2006 11:53
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 20 srp 2008 15:23

Díky za poklonu, ale autorů je víc, já jsem to poskládal a doplnil. Ta prezentace není moje dílo. Nic nebrání aby jste si udělal takovou prezentaci jako já, máte
stránku na stejném serveru a tak by tomu nemělo nic bránit. To co máte zpracováno necháte a doplníte webovou aplikací PhpGedView. Dokonce si ji můzete
vyzkouset na svém PC.
Stačí stáhnout virtuální server ze stránky: http://vertrigo.sourceforge.net/
nainstalovat a stáhnout si PhpGedView ze stránky: http://www.phpgedview.net/
doporučuji si najít verzi 4.1.4 a nastavit SQLite (poslední verze 4.1.5 má s SQLite problémy) a můzete zkouset.
Má to spoustu výhod a toto jsou ty podstatné:
1. nastavení skrytí dat osob podle vlastního uVásení
2. přístup ke skrytým datům jen registrovaným osobám
3. moznost editace dat těmi kterým to povolíte !!!!
Spolupracovat pak můzete s kýmkoli komu to povolíte.

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 292
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duros » 20 srp 2008 15:51

Vyzera to skvele, vsetko mam stiahnute podla odporucani, ale mazlit sa s tym budem zrejme az po dovolenke. Ovsem nie som taky lumen, takze mam este podotazku (aj ked sme uz mimo temy): nevadi, ze mam stranky v html a pridam k tomu tamten system, ktory je zalozeny na php? (ak som to spravne pochopil, na phpgedview s integrovanym mojim ged suborom budem mat niekde na svojich strankach pichnuty odkaz...)

Uživatelský avatar
Jan
Odborník
Příspěvky: 171
Registrován: 02 bře 2006 11:53
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 20 srp 2008 16:42

Do zvlástního adresáře a odkazem na ten adresář by měl jít PGV spustit. Vsechno můzete vyzkouset na svém virtuální serveru. Celou stránku sí můzete poustět na něm a po odladění potom ve stejné konfiguraci provozovat na webu. Jsou tam jestě nějaká nastavení adresářů a souborů na webu (zkusit si přečíst TXT soubor a tam jsou některá upozornění). Na PC to běhá bez problémů, pouze nesmí být současně v provozu SKYPE.

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 292
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duros » 20 srp 2008 16:45

OK, dakujem, najma na to upozornenie na Skype, lebo to spustam uz pri starte. Zelam prijemny den.

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 292
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duros » 05 zář 2008 14:46

Nechcem zakladat novu temu a tak dufam, ze si ma pan Srnec najde;-) Skusil som nahrat na web phpGedview, nastavit...vsetko islo v pohode. Exportoval som z ancestry gedcom, vratane prislusnych suborov do jednej zlozky. Nahral som gedcom do phpGedview, avsak mam nasledovne problemy:
1) pri importe sa ma pytalo, ze je ged v ANSII a ci ho prekodovat do UTF-8, lebo s tym PGV lepsie pracuje. Dal som ano, ale zobrazenie je priserne, niektore pismena s makcenom nerespektuje...nepomahalo ani opatovne nahranie bez konvertovania, nepomohlo ani nastavenie ineho zobrazenia v inom kodovani (to bolo este strasnejsie - skutocne najlepsie bolo v UTF-8, ale stale to nebolo dobre)....
2) importoval som gedcom, po vyhladani jeho cesty...subory (medialne) sa vsak nenahrali...bolo mi divne, ze sa ma nepyta na zlozku, kde su...ale...hm...som asi lama;-)
Kedze neviem anglicky, aby som to lustil na wiki, viete mi prosim poradit, kde robim chybu?

Odpovědět