Stránka 1 z 1

Přiřazení rodiče

Napsal: 28 pro 2006 18:35
od Jiří Ostarek
Nevím jestli to uz bylo i v předchozích verzích nebo az v 1.0.20.2.

nasel jsem chybu ve svých záznamech, kdy manzel měl přiřazenou manzelku a měl uvedeného potomka. Potomek ale neměl manzelku přiřazenou jako matku. Přímo v listu to, ze druhý rodič není přiřazený, není na pohled vidět. A prisel jsem na to víceméně náhodou.

Matku ale nebylo mozné přiřadit jinak nez manzelku nejdříve vybrat jako hlavní údaj a pak teprve přiřadit podle partnera.

Nebylo by mozné přiřadit matku přímo a ne takto oklikou?


A jestě jedna věc. Mansel má více manzelek a s kazdou jiný počet dětí. Nebylo by mozné po výběru partnera v okně pod tlačítkem Přidat partnera např. jednou (sytěj?í) barvou písma označit děti partnerů a jinou (?edou) děti s ostatními partnery?

Napsal: 28 pro 2006 20:43
od Vladimír Vojta
Téma přesunuto. :)

Napsal: 28 pro 2006 21:53
od Jiří Ostarek
Vladimír Vojta píše:Téma přesunuto. :)
Původně to tady bylo, pak jsem to dal do návrhů a je to zpátky. ;-) Díky.

Napsal: 29 pro 2006 15:10
od Jeer
Jiří Ostarek: Mám-li na listu "Základní údaje" dítě, které nemá přiřazenou matku, stačí rozbalit roletku u matky a vybrat ze seznamu.
Jinak přes toho partnera je to jistěj?í, ze neudělám chybu při výběru.

Napsal: 23 dub 2007 10:21
od Peter-SR
Asi to nepatri do tohto tematu, ale nenasiel som vhodnejsi.
1. Ked vyplnim polia krstni rodicia a potom zaskrtnem zobrazovanie rodnych priezvisk (alebo zrusim zaskrtnutie), tak sa nezmenia priezviska krstnych rodicov. A tvaria sa ako nezname osoby.
2. mal som v stromoch olozeny aj vek osob (v zatvorkach). zrazu mi prestalo zobrazovat vek a su tam iba prazdne zatvorky (u ulozenych zobrazeni aj u novych).
3.chcel som si dat pred datum narodenia hviezdicku a pred datum umrtia krizik. V pohode to islo, ale krizik mi zobrazovalo aj u zivich osob. nedalo by sa to osetrit, vlozenim nejakeho znaku priamo k datumu a ak datum neexistuje, tak nezobrazi ani napevno vlozeny znak.

Dakujem za odpovede

Napsal: 23 dub 2007 10:23
od Peter-SR
A este nejake drobnosti ma napadli:
1. takmer nikdy, ked pridam partnera, mi neponukne moznost uzatvorit svadbu (a kedze ja na to zabudam, tak to musim spätne zaklikavat)
2. niekedy sa mi stane, ze ked dam vytvorit syna alebo dceru, tak mi neponukne partnera ako matku (resp. otca)

Napsal: 23 dub 2007 10:45
od č.m.
Peter-SR píše:A este nejake drobnosti ma napadli:
1. takmer nikdy, ked pridam partnera, mi neponukne moznost uzatvorit svadbu (a kedze ja na to zabudam, tak to musim spätne zaklikavat)
2. niekedy sa mi stane, ze ked dam vytvorit syna alebo dceru, tak mi neponukne partnera ako matku (resp. otca)
Tak mne tak napadlo, jestli by nebyl přílis velký komfort vytvořit průvodce zadáním osoby, kde by se musely odklikat takovéto informace.

(nebo je to nesmysl?)

Napsal: 23 dub 2007 11:25
od Jan
Peter-SR píše:3.chcel som si dat pred datum narodenia hviezdicku a pred datum umrtia krizik. V pohode to islo, ale krizik mi zobrazovalo aj u zivich osob. nedalo by sa to osetrit, vlozenim nejakeho znaku priamo k datumu a ak datum neexistuje, tak nezobrazi ani napevno vlozeny znak.

Dakujem za odpovede
Ad zadávání datumů: zadávací pole je pouze datumové, při zadání jiných znaků si s tímto program neporadí a ani nemůze. GED soubor nezná prakticky jiný formát nez zápis na př. 9 feb 1999. (1 az 31 dnů, třípísmené zkraky měsíců v angličtině a celý zápis roku) Existují výjimky a ty jsou popsány v programu po otevření tlačítka "Datum?". Navíc nevidím důvod zapisovat hvězdičku nebo kří?ek, kdyz to vyjadřuje název zadávacího pole.

Napsal: 23 dub 2007 20:45
od Vladimír Vojta
Peter-SR píše:Asi to nepatri do tohto tematu, ale nenasiel som vhodnejsi.
1. Ked vyplnim polia krstni rodicia a potom zaskrtnem zobrazovanie rodnych priezvisk (alebo zrusim zaskrtnutie), tak sa nezmenia priezviska krstnych rodicov. A tvaria sa ako nezname osoby.
2. mal som v stromoch olozeny aj vek osob (v zatvorkach). zrazu mi prestalo zobrazovat vek a su tam iba prazdne zatvorky (u ulozenych zobrazeni aj u novych).
3.chcel som si dat pred datum narodenia hviezdicku a pred datum umrtia krizik. V pohode to islo, ale krizik mi zobrazovalo aj u zivich osob. nedalo by sa to osetrit, vlozenim nejakeho znaku priamo k datumu a ak datum neexistuje, tak nezobrazi ani napevno vlozeny znak.

Dakujem za odpovede
ad 1) kmotři jsou děláni tak, ze je mozné je vybrat ze seznamu (např. "teta Amálka") a nebo je tam mozno zadat jméno mimo seznam. Dá se tedy předpokládat, ze dojde k jednorázovému načtení jména do pole a těsko se bude překlápět podle rodné resp. vyvdaného příjmení

ad 2) vůbec té připomínce nerozumím, jestli jste si do rozrodu nebo do vývodu něco připsal a znovu vygeneroval nový rozrod resp. vývod, tak se dá předpokládat, ze ty dopsané údaje zmizely

ad 3) proč chcete před narození hvězdičku a před úmrtí kří?ek? V rozrodu a nebo ve vývodu lze při zadání správných kíčových slov docílit automaticky téhoz

Napsal: 24 dub 2007 10:44
od Jeer
Jestli jsem to správně pochopil, tak Peter-SR chce mít hvězdičku a kří?ek asi jen v zobrazení (určitě ne v kolonkách základních údajů). Někomu se to tak líbí. A aby se nezobrazovak kří?ek i u ?ivých, vyberu v zobrazení ?ivé, kliknu pravým na jednu z vybraných buněk a nastavím bez kří?ku (přenastaví se vsechny vybrané najednou).

Napsal: 25 dub 2007 09:28
od Peter-SR
Jeer - dakujem za odpoved. presne o toto mi islo.
Co sa tyka toho veku, ktory sa moze zobrazovat pri osobe v stromoch (vyvod a pod), tak mal som ulozene nejake zobrazenia stromov aj s vekom. ked som si to otvoril za dva dni, tak uz tam vek nebol. musel som na kazdu osobu (v zobrazeni stromu) kliknut pravym a potvrdit a zobrazilo tam vek znovu.
Co sa tyka automatickeho ponukania svadby a druheho rodica - to aby to fungovalo nie je nevyhnutnost a je to iba plus programu. Ale cital som niekde v helpe ze by to malo fungovat, tak preto som napisal, ze to nefunguje (v niektorych pripadoch).
Kmotri - podla mna ak zadam kmotra zo zoznamu, tak podla ID by mu malo aktualizovat priezvisko (rodne/po vydaji)

este jedna chybicka: v nastaveniach mam nastavene, aby pri synoch vyplnovalo automaticky obe priezviska podla otca. Ak zadam noveho syna, tak to v pohode vyplni. ak zadam ale noveho brata a na otazku ci ma rovnakych rodicov zadam, ze oboch, tak mi priezvisko nevyplni.

Napsal: 25 dub 2007 18:02
od Nethar
Za chybu diky, jenom jeste k tomu zobrazeni, jestli si tedy dobre rozumime - neni treba klikat na kazdou osobu a dat si zobrazovat vek. Staci vybrat vsechny osoby a udelat to u jedne z nich, zmena se najednou projevi u vsech vybranych. Nebo v nastaveni zmenit, co se ma zobrazovat a pak uz se to bude rovnou generovat samo.