Vkládání dokumentů a fotek

Návrhy na vylepšení: co se má změnit, odstranit, doplnit, apod.
Odpovědět
Otas
Častý návstěvník
Příspěvky: 47
Registrován: 03 bře 2006 15:46

Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od Otas » 20 črc 2012 13:43

Ahoj,

vkládám si do rodokmenu vždy výřezy z matrik + nějaké fotky a můj rodz soubor už je pomněrně velký a když jej otevírám nebo ukládám trvá to velmi dlouho a vždy s bojím aby se nezhroutil počítač.
Jde nějak hromadně dokumenty a fotky vykopnout z rodz aby tam byli pouze odkazy. Mám zde okolo 400 dokumentů a asi 200 fotek.

Furt si říkám že počkám na verzi 2, ale data mi přibívají a je to stále horší a horší

díky

Uživatelský avatar
Ing. Lubomír Nový
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 59
Registrován: 02 kvě 2007 00:49
Bydliště: Nové Kopisty 175
Kontaktovat uživatele:

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od Ing. Lubomír Nový » 22 črc 2012 09:08

Já zálohuji celý adresář Ancestry na externí disk.

Otas
Častý návstěvník
Příspěvky: 47
Registrován: 03 bře 2006 15:46

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od Otas » 23 črc 2012 12:00

To je sice pěkné ale můl problém to nevyřeší. To že se mi rodokmen pomalu načítá a zamrzá při ukládání je způsobeno tím že všechny dokumenty jsou vložený v jednom souboru. Když bych je vkládal jako zástupce tak bych takový problém neměl. Mě ale zajímalo jestli by šlo zpětně převést 600 souborů z toho rodokmenu někam bokem do složky a aby byli vložené pouze odkazy...

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1318
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od Nethar » 24 črc 2012 19:16

Bohužel to teď nejde, udělá to nová verze 2 při prvním otevření. Prozatím určitě zálohujte současný stav rodokmenu někam bokem a nově vkládané soubory již vkládejte jako externí.

VladimirKafka
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 53
Registrován: 30 bře 2006 14:34
Bydliště: Rovensko pod Troskami

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od VladimirKafka » 06 čer 2013 17:30

Dobrý den. Měl jsem podobný problém Rodokmen se vloženými dokumenty má cca 650 MB a načítá se velmi dlouho. Zálohoval jsem jej a pak data ručně odstranil u všech osob. Po odstranění má rodokmen asi 12 MB a načítá i ukládá se bleskově. Mám ale jiný problém. Program používám na různých počítačích a nemohu mít data ve stejném adresáři. (Např. na některém počítači je pouze disk C, na jiném je disk C zahlcen systémovými programy, které nelze bez rizika odstranit). Bude v nové verzi možné dát nějaký hromadný příkaz, ze kterého adresáře dokumenty načítat a možnost tyto adresáře měnit při použití na různých počítačích?.
kavka

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1318
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od Nethar » 07 čer 2013 11:15

Momentálně to jde leda na záložce soubory (musí tam být myslím aspoň jeden), že se zvolí "změň cestu" a všechno se pak překope zároveň. V nové verzi budou cesty relativní, takže pokud budou vůči sobě adresáře stejně postavené, bude to fungovat, jinak tam bude zase nějaká takováhle možnost "regulárních výrazů".

VladimirKafka
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 53
Registrován: 30 bře 2006 14:34
Bydliště: Rovensko pod Troskami

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od VladimirKafka » 09 čer 2013 18:48

Tak to je fajn. Děkuji za odpověď. Pokud jsem to ale dobře pochopil, musím nyní u každého souboru změnit cestu. Šlo mi o to, zda by bylo možné dát nějaký hromadný příkaz, aby to soubory (respektive i obrázky a dokumenty) načítalo na jiném počítači z jiného adresáře, kde by samozřejmě byly uložené ve stejných skupinách a pod stejnými jmény. Nevím, zda se vyjadřuji srozumitelně. Představuji si to tak, že bych měl na jednom počítači složku nazvanou např. Archiv se všemi možnými dokumenty. Tuto složku bych na různých počítačích zkopíroval na různé disky. A k této složce by tedy vedly na různých počítačích různé cesty. Hromadným příkazem by se na tom kterém počítači příslušná cesta nastavila naráz pro všechny dokumenty. Ostatně i kdybych měl Archiv na flashdisku, někde se mi zobrazuje jako vyměnitelný disk D a jinde např. jako F.
kavka

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1318
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od Nethar » 10 čer 2013 12:50

Ano, snad rozumím správně. Teď je to možné, pokud je jeden ze souborů nikoliv fotka, ale na kartě soubory (nějaký PDF dokument, apod.). Tam dáte Změnit cestu a podle jeho změny se program zeptá, jestli má stejně změnit všechny ostatní cesty (třeba z disku C na disk F apod.).

VladimirKafka
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 53
Registrován: 30 bře 2006 14:34
Bydliště: Rovensko pod Troskami

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od VladimirKafka » 10 čer 2013 18:21

Ano, funguje to přesně tak, jak říkáte. Už jsem to vyzkoušel, ale Vy jste odpověděl dříve, než jsem stačil napsat.
kavka

VladimirKafka
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 53
Registrován: 30 bře 2006 14:34
Bydliště: Rovensko pod Troskami

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od VladimirKafka » 22 pro 2015 14:58

Dobrý den

Jak se vyvíjí situace ohledně Ancestry2?
Uvítal bych hlavně možnost hromadného nastavení cest k různým složkám dokumentů při provozu na různých počítačích. Stále na to (ne)trpělivě čekám.

Přeji krásné Vánoce.

Vladimír Kafka
kavka

VladimirKafka
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 53
Registrován: 30 bře 2006 14:34
Bydliště: Rovensko pod Troskami

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od VladimirKafka » 09 lis 2018 09:00

VladimirKafka píše:
22 pro 2015 14:58
Dobrý den

Jak se vyvíjí situace ohledně Ancestry2?
Uvítal bych hlavně možnost hromadného nastavení cest k různým složkám dokumentů při provozu na různých počítačích. Stále na to (ne)trpělivě čekám.

Přeji krásné Vánoce.

Vladimír Kafka
Dobrý den,

omlouvám se za netrpělivost, ale po třech letech si dovoluji zopakovat otázku. Nejsem nejmladší a rád bych, dokud síly budou stačit, pokračoval a přiblížil se nějaké finální podobě, ve které bych mohl rodokmen předat případným pokračovatelům. Mám uloženo přibližně 1050 osob a k mnoha z nich nejrůznější obrázky, fotografie a jiné dokumenty. Při takovém rozsahu není možné vkládat dokumenty přímo do programu, ale pouze odkazem, což přináší problémy při provozování na více zařízeních. Na kartě "Doplňující texty a soubory"je tento problém elegantně vyřešen možností "Změň cestu". Kdyby takováto možnost byla též u karet "Fotky a obrázky" a "Dokumenty" měl bych (a asi nejen já), problém vyřešen. Prosím o jakoukoli odpověď.

S poděkováním za dosavadní práci a přáním dalšího úspěšného pokračování

Vladimír Kafka
kavka

VladimirKafka
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 53
Registrován: 30 bře 2006 14:34
Bydliště: Rovensko pod Troskami

Re: Vkládání dokumentů a fotek

Příspěvek od VladimirKafka » 09 lis 2018 13:47

Něco jsem dělal špatně. Požadované funkce pracují. Omlouvám se panu Martinu Doležalovi.
Vladimír Kafka
kavka

Odpovědět