Nejde mi vytvořit Ancestry2HTML přímo v programu

Diskuze týkající se přídavného programu na generování HTML stránek od širšího.

Moderátor: sirsi

Odpovědět
Frantisek Hejl
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 27 říj 2007 15:45

Nejde mi vytvořit Ancestry2HTML přímo v programu

Příspěvek od Frantisek Hejl » 09 srp 2010 16:42

Mám v počítači OS Windows 7.
Používám program Ancestry 1.0.21.60 a Ancestry2HTML 1.4.3.4

1.)Rozdělil jsem si rodokmen na "několik" jiných rodokmenů násl. způsobem:
Po stisku - funkce - hromadné mazání osob a oddělování rodokmenů - nový rodokmen z vybraných osob.
Po spuštění nového rodokmenu:
Po stisku - Přehledy - Ancestry2HTML - vyskakovací okénko hlásí "Program Ancestry2HTML se nepodařilo
spustit. Ověřte, že je správně nainstalován a že Váš OS užívá JAVU verze nejméně 1.6"
Užívám JAVU 6.

2.)Pro spuštění programu Ancestry2html.exe ve složce bin

2.1. Jako první jsem vybral soubor rod, z kterého se budou brát data pro generování
2.2. Dále jsem si vybral šablonu.
2.3. Pak jsem vybral políčko které obsahuje cestu k adresáři, do kterého chci stránky vygenerovat
2.4. Poté jsem zadal profil
2.5. Nyní jsem klikl na tlačítko "Generovat html!". Další nastavení jsem ponechal na výchozích hodnotách.

Vygenerování proběhlo - ALE:
Ve vygenerování se objevil rodokmen v sestavě takové, jaké byl před rozdělením na více rodokmenů (společný rodokmen)a bez dalších osob, které byly do rodokmenu přidány.

Snad jsem popsal mé problémy dost čitelně a chtěl bych poprosit o radu v čem dělám chyby.

Jinak jsem s programem velice spokojený, vždyť jsem panu Doležalovi přispěl peněžní částkou na vývoj
nových aktualizací.

Pěkný den přeje

František Hejl
e-mail: hejlf@iol.cz
mobil: 603545829
tel.: 568850211

Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky: 191
Registrován: 12 zář 2007 19:30
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde mi vytvořit Ancestry2HTML přímo v programu

Příspěvek od sirsi » 15 srp 2010 19:43

Co se týče konfigurace počítače, používám stejné prostředí a verze jako vy.
1) tento problém se mi jeví jako problém v Ancestry samotném, kterému se nejspíš nepodařilo najít nainstalovanou Javu, případně našel jinou javu než verze 6. Tento problém asi bude muset pořešit přímo Nethar.
2) Není možné abyste generoval stránky ze souboru rod obsahujícího jen část osob a přitom se objevili v html i ostatní:
a) generujete do stejné složky jako při generování celého stromu a zůstaly vám tam soubory z minula (Ancestry2html cílovou složku nepromaže), zkuste cílovou složku nejprve smazat ručně.
b) buď zdrojový soubor obsahuje i ty ostatní osoby (nebo jste zadal omylem cestu k tomu původnímu nerozdělenému), což je pravděpodobnější, jelikož vám tam chybí i ty nově přidané osoby jak píšete. Není možné, že máte ten upravený rodokmen otevřený v Ancestry, ale neuložil jste ještě změny do souboru rod? Ancestry2html je samostatný program, který není schopen generovat ze stavu jaký je v otevřeném Ancestry, ale pouze ze souboru rod. Zkuste před generováním rodokmen uložit.

Doufám, že to pomůže

Milan Ouhrabka

Re: Nejde mi vytvořit Ancestry2HTML přímo v programu

Příspěvek od Milan Ouhrabka » 04 dub 2011 12:17

1.Jmenuji se Milan Ouhrabka, pochazim z Plzenska a ziji v Jizni Africe poslednich 42 let. Rad bych
vyhledal Ouhrabky po celem svete. Jak na to?
2. Rad bych vytvoril rodokmen me rodiny, jak na to?
3. Mel jsem kamarada Karla Vonostranskeho, odesel do Kanady v roce 1968 a ztratil jsem s nim styk. Je
to mozne ho hledat s Vasi web-strankou?
S uctou,
Milan Ouhrabka
+270823202500
milan@isurf.co.za

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1328
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde mi vytvořit Ancestry2HTML přímo v programu

Příspěvek od Nethar » 04 dub 2011 17:10

1) Doporučuji sehnat si nějakou genealogickou literaturu a studovat, jak se hledají předci. Jestliže vám jde o současné žijící Ouhrabky, optejte se příbuzných nebo pátrejte na Facebooku ;-)
2) Viz 1 + můžete použít program Ancestry
3) Ne, my nehledáme, my pouze nabízíme program na správu vámi vyhledaných dat.

Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde mi vytvořit Ancestry2HTML přímo v programu

Příspěvek od Pavel Hrneček » 05 dub 2011 15:16

Na faceboku je Ouhrabka asi 80x a tady
http://search.labs.familysearch.org/rec ... e=Ouhrabka
jich je taky pár ...

VetchýKmet
Častý návstěvník
Příspěvky: 17
Registrován: 29 pro 2016 23:08
Bydliště: Hodonín

Re: Nejde mi vytvořit Ancestry2HTML přímo v programu

Příspěvek od VetchýKmet » 07 úno 2020 11:56

Dotaz k zdrojovému souboru pro AncestryHTML.
Nový počítač, nainstalován program Ancestry, do složky program files/Ancestry/save nakopírován soobor rodokmen.rodz, který je v programu Ancestyr normálně používán.
Po uložení tohoto souboru do stejného místa a spuštění programu AncestryHTMl je políčko volby zdrojového souboru zašedlé, ale nějaká cesta, kteé je vidět jen malá část a není mkožné do ní klknout je tam nastavena.
Zřejmě směřuje někam, nevím kam, protože vygenerovaný soubor je bez uložených změn.
Asi si to našlo něco, co nemůžu v počítači najít.

Dotaz1:
Dá se nějak v AncestyrHTML nastavit umístěním zdrojového souboru?

Případně dotaz2:
Kam mám nakopírovat souubor rodokmen.rodz, aby jej AncestyrHTML viděl?
Zřejmě jsem se do toho nějak zamotal a už třetí den nevím, jak z toho ven.
Díky moc za radu.
Pěkný den všem - VetchýKmet

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 296
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde mi vytvořit Ancestry2HTML přímo v programu

Příspěvek od duros » 07 úno 2020 17:32

VetchýKmet píše:
07 úno 2020 11:56
Dotaz k zdrojovému souboru pro AncestryHTML.
Nový počítač, nainstalován program Ancestry, do složky program files/Ancestry/save nakopírován soobor rodokmen.rodz, který je v programu Ancestyr normálně používán.
Po uložení tohoto souboru do stejného místa a spuštění programu AncestryHTMl je políčko volby zdrojového souboru zašedlé, ale nějaká cesta, kteé je vidět jen malá část a není mkožné do ní klknout je tam nastavena.
Zřejmě směřuje někam, nevím kam, protože vygenerovaný soubor je bez uložených změn.
Asi si to našlo něco, co nemůžu v počítači najít.

Dotaz1:
Dá se nějak v AncestyrHTML nastavit umístěním zdrojového souboru?

Případně dotaz2:
Kam mám nakopírovat souubor rodokmen.rodz, aby jej AncestyrHTML viděl?
Zřejmě jsem se do toho nějak zamotal a už třetí den nevím, jak z toho ven.
Díky moc za radu.
Priznám sa, že nikdy som nespúšťal A2html z prostredia programu Ancestry, ale vždy samostatne. Tak som to dnes vyskúšal tak, ako to robíte Vy. Je fakt, že sa mi to prejavilo tak, ako popisujete, no mám za to, že tá cesta vedie k umiestneniu toho súboru rodz, ktorý ste otvorili v programe Ancestry. Ak však zatvoríte program Ancestry a spustíte zvlášť A2html (rozkliknite zložku "Ancestry2html", následne podzložku "bin" a v nej aplikáciu "Ancestry2html"), cesta nebude zašednutá a môžete si vybrať svoju vlastnú cestu.

Odpovědět