Tak po několika měsících jsem se konečně dokopal k nějakým změnám:
1) Vylepšil jsem systém kontroly nových verzí, takže pokud si uživatel stáhne verzi "pro běžné uživatele" tak mu jsou hlášeny pouze nové verze "pro běžné uživatele" nikoli verze testovací. Pokud uživatel používá testovací verzi, hlásí mu to samozřejmě nejnovější testovací verze.
2) verze 1.4.2.3 je zdá se již běžně použitelná (nikdo v poslední době problémy nehlásil), tudíž byla označena jako použitelná pro běžné uživatele alias verze 1.4.2.4 (pouze změna čísla, beze změn funkcionality, abych při kontrole nových verzí věděl, že není testovací)
3) vydána nová testovací 1.4.3, která umožňuje zobrazovat
na hlavní stránce informace o autorovi, použitých či blokovaných skupinách, šabloně a nastavení soukromí. Generování těchto informací lze vypnout na druhé kartě nastavení (Rozšířené nastavení).
4) byl vznesen požadavek, zda by nešlo povolit generování pouze nežijících osob. Místo přidání zaškrtávátka s touto funkcionalitou jsem přidal 2 nové
speciální skupiny (do kterých se osoby rozřadí automaticky před generováním html). Skupiny se jmenují
"_žijící" a
"_nežijící" (případně "_žijúci" a "_nežijúci" při přepnutém jazyku okna na slovenštinu) a tyto skupiny lze použít úplně stejně jako ostatní v seznamu povolených či blokovaných skupin.
Zatím je nutno si názvy skupin pamatovat a vyplnit je ručně, což je otrava, v příští verzi to ale plánuju předělat, tak že si bude moci uživatel zvolit ze seznamu skupin načtených přímo z rodz (či rod) souboru (+ těchto dvou speciálních).
Ke stažení na
http://sirsi.wz.cz/ancestry2html.php