exportovaná data do .ged

Témata týkající se genealogického formátu dat GEDCOM a programu Ancestry.
Odpovědět
hanka412
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 18 lis 2012 23:11

exportovaná data do .ged

Příspěvek od hanka412 » 18 lis 2012 23:17

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné do programu Ancestry taky nějak vpašovat fotky a doc soubory (přepisy z matrik) tak, abych pak při exportu do .ged a následném nahrání třeba do jiného programu zase našla vše tak jak jsem v Ancestry zadala - bohužel zatim vždycky dojdu k tomu, že v souboru .ged je jenom jakýsi kód, ale danou přiřazenou fotku/soubor už nenajdu. Dá se tohle nějak ošetřit? Dík moc

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 291
Registrován: 28 bře 2008 07:00
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: exportovaná data do .ged

Příspěvek od duros » 19 lis 2012 09:16

Po zvoleni funkcie exportu GED suboru sa aplikacia pyta, ci chcete exportovat subory, ktore su ulozene v databazi, resp. ci chcete exportovat subory, ktore su ulozene v databaze ako odkazy. Podla toho, ako mate subory ulozene, by ste mali zaskrtnut jednu z tych dvoch moznosti (prip. obe ak mate vyuzite oba sposoby). Nasledne sa Vas aplikacia pyta na nazov suboru, ako ho chcete mat ulozeny a v pripade, ze ste zvolili niektoru z moznosti exportu suborov sa Vas nasledne spyta, do akeho adresara to ma ulozit, pretoze potom uklada nielen samotny GED subor, ale do toho adresara ulozi aj jednotlive subory.

hanka412
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 18 lis 2012 23:11

Re: exportovaná data do .ged

Příspěvek od hanka412 » 19 lis 2012 23:46

Dík moc, takhle jsem to přesně dělala, ale zjevně chyba se vyskytla někde na mém vysílači, neb dnes se mi to podařilo :-). Zato mám další dotaz - jak je to pro změnu s importem ged souboru. Přešla bych ráda z my heritage..., tam si vygeneruju ged soubor, ale při importu se naprosto ztratí všechny citace, fotky, dokumenty, odkazy.... Vim, že se to tady už řešilo, ale nedopátrala jsem se, jak se vyřešilo. Soubor s chybami je hóódně dlouhý, ale zkoušela jsem to strčit i do gramps a tam to najdu (jenže to je zas pro mě uživatelsky šílený:-), prostě bych ráda Ancestry :-) Poradíte kde zas co dělám špatně?

Vladimir Bobak
Častý návstěvník
Příspěvky: 19
Registrován: 26 srp 2011 15:49

Re: exportovaná data do .ged

Příspěvek od Vladimir Bobak » 13 dub 2013 16:06

Priatelia Ancestry,
poradte, ako nacitat GED do ineho computera.
Vygeneroval som GED z Ancestry v. 1.0.21.76, cca 1000 osob z celkove viac ako 3000 osob. Chcel som ho natiahnut do ineho pocitaca s rovnakymi OS Win7. Co ma prekvapilo, ze po nacitani mojho GED mi program Ancestry v druhom pocitaci vyhodil obrazovku s - OsobaID chyba!.
A moznost iba odklepnut OK. Ale aj po 1000x stlaceni OK sice program Ancestry otvoril databazu osob, ale obrazky i pri zaskrtnuti vsetkych hacikov nenatiahol. GED musi byt dobry (korektny), lebo napr. do programu MyHeritage poskytne aj obrazky... Ta ista neprijemna chyba sa vyskytuje, ak GED vygenerujem z MyHeritage a natiahnem do Ancestry. Ja za ten svet neviem prist na to, kde je chyba. Poradi mi niekto? Som z toho rozladeny, pretoze Ancestry ku svojej spokojnosti pouzivam viac ako 5 rokov...
V diskusnom prispevku bol, akoby tento problem rieseny, ale priznam sa ze ja som tam uvedenym postupom neporozumel.
Moze mi niekto, prosim, to napisat polopatickejsie a poukazat na chybu? Dakujem.
Vladimir Bobak
Přílohy
Chyba ancestry a GED.jpg

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1325
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: exportovaná data do .ged

Příspěvek od Nethar » 15 dub 2013 16:28

Můžete mi prosím váš GED soubor poslat na mail, abych se podíval, v čem je problém?
Jinak obecně určitě nedoporučuji při přenášení rodokmenu z Ancestry do Ancestry používat GED, zbytečně se nějaké údaje mohou ztratit, přenášejte přímo RODZ soubor.

Uživatelský avatar
DaV
Častý návstěvník
Příspěvky: 32
Registrován: 11 kvě 2009 14:51

Re: exportovaná data do .ged

Příspěvek od DaV » 14 bře 2019 08:15

Zdravim,
narazil jsem na podivny export do ged...
Potesilo mne, ze je mozne v Ancestry vybrat skupinu a nasledny export tento vyber respektuje. Tedy temer:)
V souboru ged jsou uvedeny jen osoby z vybrane skupiny, ale je tam i spousta balastu, ktery patri osobam takto odfiltrovanym:(
Je nejaka sance s tim neco udelat?
Diky

Uživatelský avatar
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1325
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: exportovaná data do .ged

Příspěvek od Nethar » 18 bře 2019 14:43

Prosím o konkrétní příklad "balastu" :-)

Uživatelský avatar
DaV
Častý návstěvník
Příspěvky: 32
Registrován: 11 kvě 2009 14:51

Re: exportovaná data do .ged

Příspěvek od DaV » 18 bře 2019 17:19

laicky receno, zustane tam vse, co neni primo u konkretni osoby... jak na to koukam, jsou to rodinne vazby - svatby, deti, rodice, sourozenci.
Vybral jsem skupinu 4 osob (z cca 1000) a pod osobnimi udaji techto ctyr jsou veskera vyse popsana data vsech ostatnich. Pokud bude treba, poslu do mailu.

Odpovědět