Stránka 1 z 1

Generování na web

Napsal: 24 dub 2010 13:57
od fslama
Dobrý den. Po vygenerování webových stránek se neobjeví v sekci Statistika "Nejnižší věk ze zesnulých".
(Ani u mužů, žen a všichni). Řekl bych, že by tam měla být (věc názoru). Je to v pořádku? Chybí tam sice i jiné statistiky oproti programu, ale to by snad tak nevadilo, i když si myslím, že tam může být vše.
Díky za odpověď.

Re: Generování na web

Napsal: 24 dub 2010 14:54
od Nethar
Presunuji do správné sekce - týká se Ancestry2html.

Re: Generování na web

Napsal: 25 dub 2010 01:46
od fslama
Kam? Nemohu to najít....

Re: Generování na web

Napsal: 25 dub 2010 06:29
od duros
fslama píše:Kam? Nemohu to najít....
No ved predsa tu, kde prave pisete;-)

Re: Generování na web

Napsal: 25 dub 2010 19:37
od sirsi
To je divné, teď jsem vygeneroval a mám tam následující položky:
Nejvyšší věk ze zesnulých, Nejnižší věk ze zesnulých, Nejstarší žijící, Nejmladší žijící, Průměrná délka života, Průměrný věk při 1. sňatku, Průměrný věk při 1. dítěti, Nejčastější jméno. Chybí vám tam ještě nějaký údaj? A nejvyšší věk ze zesnulých máte zobrazen?

Re: Generování na web

Napsal: 25 dub 2010 20:08
od Nethar
A kterou verzi a2html pouzivate?

Generování na web

Napsal: 27 dub 2010 02:45
od fslama
sirsi píše:To je divné, teď jsem vygeneroval a mám tam následující položky:
Nejvyšší věk ze zesnulých, Nejnižší věk ze zesnulých, Nejstarší žijící, Nejmladší žijící, Průměrná délka života, Průměrný věk při 1. sňatku, Průměrný věk při 1. dítěti, Nejčastější jméno. Chybí vám tam ještě nějaký údaj? A nejvyšší věk ze zesnulých máte zobrazen?
Mám tam vše kromě "Nejnižší věk zesnulých"...
Však koukněte: http://www.staric.cz/gen/lists/statistics.htm

Re: Generování na web

Napsal: 27 dub 2010 02:48
od fslama
Nethar píše:A kterou verzi a2html pouzivate?
Používám "Ancestry2html 1.4.3.3" a Ancestry ze včerejška....

Re: Generování na web

Napsal: 27 dub 2010 17:15
od sirsi
Je to chyba programu! Zřejmě máte osoby mužského i ženského pohlaví, které zemřely v den narození, tedy délka života je 0 dní. Jaksi jsem to nedomyslel a v jedné podmínce kontroluji že věk je větší než 0 dní.
Pro rychlou opravu stačí změnit v příslušné šabloně (_Basic nebo _Tree) v souboru "parts/statsAge" na řádku 2 podmínku "date.onlyDays>0" na "date.onlyDays>-1". Jinak to bude opraveno v příští opravné verzi.

Re: Generování na web

Napsal: 28 dub 2010 01:33
od fslama
Bylo to přesně tak... opraveno...děkuji
A ty mapy? Šlo by to nějak udělat?
Franta

Re: Generování na web

Napsal: 28 dub 2010 17:21
od sirsi
Šlo by odstranit zobrazení map z listu "Seznam míst"? Jde o to, že pokud není místo zadáno přesně, mapy odkážou na místa úplně jiná. Česká města jsou v Americe apod. Pokud dám mapy generovat přes Seznam map, je to lepší, ale zase tam není Amerika. Myslím, že by si uživatel mohl vybrat jestli tam mapy chce nebo ne. Osobně mám tak zhruba 50% odkazů špatně a předělávat místa narození, úmrtí atd. se mně zrovna nechce.
Díky Franta
Ideální by bylo moci si ke každému místu nastavit gps data, mám dojem, že se to plánuje do Ancestry 2.
Do té doby lze nahradit v adresáři šablony v souboru places.htm řádky 19 a 20 v Basic (resp 26 a 27 v Tree) na následující hodnotu:
<h2 class="firstLetter">${place.town}</h2><ul>

Re: Generování na web

Napsal: 29 dub 2010 00:33
od fslama
Tak jsem to udělal. Odkaz na mapy tam sice není, ale místa se teď objevují dvojitě (posílám foto ukázku) a text v šabloně utíká zleva doprava. Posílám i odkaz na web pro porovnání: http://www.staric.cz/gen/lists/places.htm
S těma souřadnicema by to bylo vynikající, ale asi by to chtělo zavést nějaké hromadné úpravy. Jestli v rodině např. 200 lidí z jednoho města, tak by to mohlo jít opravit naráz. Těch hromadných úprav by bylo ideální udělat asi více. Např. po čase zjistíte, že má někdo zkomolené jméno a je tam zase vícekrát....
Nebo nějaké filtrování (smazání) nepoužitých jmen, názvů apod. Je to úmorné každou osobu opravovat individuálně. Berte to jako námět a možná pomoc pro všechny pro ulehčení. Ancestry mám rád a moc mu fandím !
Franta

Re: Generování na web

Napsal: 29 dub 2010 16:47
od sirsi
Buď jste něco špatně nahradil, nebo jsem to špatně vysvětlil, to je fuk Obrázek , každopádně na http://sirsi.wz.cz/tmp/rodokmen/templates.zip jsou upravené obě šablony, tak aby se odkaz na mapy nezobrazoval. Stačí nahradit původní soubory...

Ale trochu mě děsí ty vaše 3 osoby na začátku, jaké mají místo bydliště?

Re: Generování na web

Napsal: 29 dub 2010 17:05
od sirsi
Teď koukám na tu podmínku, máte u nich v bydlišti prázdno mezi dvěma oddělovači na pozici města. Upravil jsem to v tom zipu v posledním příspěvku.
Ostatní si v případě stejného problému opraví soubor places.htm řádek 11: <#assign lastTown="-*-"/> (stačí mezi uvozovky dát nějaký nesmysl, který nikdy nebude názvem města)

Re: Generování na web

Napsal: 29 dub 2010 17:12
od duros
Martin, ani tak nejde o tie ciarky, ako o to, ze on ponechal v nastaveniach programu generovat miesta na pozicii...zrejme c. 2. Lebo napr. ak ma miesto bydliska XY, okr. ZW, zobrazuje mu v zozname lokalit PRAVE okr. ZW, ale nie mesto. A preto ti prvi traja v zozname nemaju nic (lebo na druhom mieste nemaju nic). Vsimni si napr. osobu http://www.staric.cz/gen/person/person340.htm , ktora ma v zozname lokalit ako miesto bydliska uvedeny okres a nie miesto, hoci je zname.
Je to pravdepodobne urobene ja neviem, mozno v PAF-e, resp. pre phpGedView, kde je potrebne taketo stvormiestne clenenie lokality, aby sa spravne zobrazila interna mapa phpGedView.

Re: Generování na web

Napsal: 29 dub 2010 17:29
od sirsi
Ono by to nevadilo, ale program při prázdném místě negeneroval nadpis a značku začátku seznamu <ul>, proto ta jména jsou tak odskočená vlevo. Opravou je změna popsaná v posledním příspěvku...

Re: Generování na web

Napsal: 29 dub 2010 19:50
od fslama
sirsi píše:Buď jste něco špatně nahradil, nebo jsem to špatně vysvětlil, to je fuk Obrázek , každopádně na http://sirsi.wz.cz/tmp/rodokmen/templates.zip jsou upravené obě šablony, tak aby se odkaz na mapy nezobrazoval. Stačí nahradit původní soubory...

Ale trochu mě děsí ty vaše 3 osoby na začátku, jaké mají místo bydliště?
Šablony jsem měl fakt blbě nastavené (dělal jsem to nad ránem, tak jsem to nezvládl...)
Osoby vysvětlím.
Především díky za upozornění, vůbec jsem si toho nevšimnul. Kdysi jsem do Ancestry přetáhl gedcom z jiného programu a tam bylo v místě bydliště např: Jeseník, Seifertova 45, okr. Jeseník, Czech Republic.
Takhle se to přetáhlo a v Ancestry se to zapsalo do dvou řádků v kolonce bydliště. Při generování to udělalo trochu chaos. Už to všude opravuji. Za ty hromadné opravy bych byl vděčný...
Jinak moc díky.
FS