negeneruje

Pokud objevíte chybu, nahlašte ji prosím zde. Pokusím se o co nejrychlejší opravu.

Moderátor:sirsi

Zamčeno
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky:118
Registrován:02 bře 2006 13:02
Bydliště:Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:
negeneruje

Příspěvek od Pavel Hrneček » 12 kvě 2009 21:17

Tak jsem chtěl vygenerovat html a zobrazí se mi jen tato hláška ....

Konfigurace úspěšně načtena.
!!!!!!!!!!!
null
cz.sirsi.ancestry.core.load.rodx.RodxLoader.loadProject(RodxLoader.java:138)
cz.sirsi.ancestry.core.main.Main.loadProject(Main.java:98)
cz.sirsi.ancestry.core.main.Main.main(Main.java:124)
cz.sirsi.ancestry.gui.GenerationTask.run(GenerationTask.java:207)
java.lang.Thread.run(Unknown Source)


..... a program vytuhne.

Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky:191
Registrován:12 zář 2007 19:30
Bydliště:Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: negeneruje

Příspěvek od sirsi » 13 kvě 2009 17:01

Nějak se mi to nezdá. Na tom řádku 138, si myslím, že chyba nastat nemůže, ale udělal jsem menší změnu, můžeš jí prosím ozkoušet: http://sirsi.wz.cz/tmp/rodokmen/Ancestr ... .4.2.2.jar - pouze nahraď soubor ve složce lib - vy ostatní to nestahujte, pokud ta změna pomůže, udělám z toho normální verzi 1.4.2.3.

Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky:118
Registrován:02 bře 2006 13:02
Bydliště:Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: negeneruje

Příspěvek od Pavel Hrneček » 14 kvě 2009 12:58

Ok, vše funguje. V čem to bylo?

díky P....

Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky:191
Registrován:12 zář 2007 19:30
Bydliště:Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: negeneruje

Příspěvek od sirsi » 14 kvě 2009 13:19

Tak supr. Bylo to chybějící číslo aktuální osoby, o kterém jsem naivně předpokládal, že je v souboru uloženo vždy. Jak vidět tak není Obrázek (možná otázka na Nethara, proč to v xmlku nebylo). Každopádně večer z toho udělám novou verzi a dám ji na web.

Uživatelský avatar
DaV
Častý návstěvník
Příspěvky:32
Registrován:11 kvě 2009 14:51

Re: negeneruje

Příspěvek od DaV » 14 kvě 2009 13:45

Nevim jesli to s tim muze souviset, ale pred par dny se mi vygeneroval seznam s uplne jinou hlavni osobou. Po kontrole a opakovanem spusteni bylo vse v poradku...

DaV

Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky:191
Registrován:12 zář 2007 19:30
Bydliště:Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: negeneruje

Příspěvek od sirsi » 15 kvě 2009 07:25

DaV: to bylo nejspíš tím, že nemáš na záložce "Rozšířené nastavení" nastavené id hlavní osoby. Tím pádem se při generování bere jako hlavní poslední zobrazená osoba z Ancestry (která je právě uložená v rodz souboru - resp. měla by být a protože v případě Pavla Hrnečka asi nebyla, tak A2h spadnul).

Na web jsem hodil opravnou verzičku 1.4.2.3, která ovšem neřeší nic dalšího navíc, takže pokud nemáte problémy s 1.4.2.2, není nutné aktualizovat.

Uživatelský avatar
DaV
Častý návstěvník
Příspěvky:32
Registrován:11 kvě 2009 14:51

Re: negeneruje

Příspěvek od DaV » 15 kvě 2009 14:06

ano to mohlo byt, trosku ve fungovani cislovani tapu. ze jede od nuly chapu, ja rozlisuji zakladni 4 vetve rodokmenu doplnenim id na tisice 1-4. Tedy puvodni 0(zaroven hlavni osoba) ma 1000, puvodni 1 je 1001, ale treba 2, je 3002 a 3 treba 4003. Doufam ze je to srozumitelne, zaroven mi to slouzi i ke kontrole poctu, protoze nemuze existovat 2351 a 3351. Alespon nez vycerpam 1000 pozic. Zaroven ancestry prida nove osobe vzdy prvni volne cislo puvodni rady, tedy pokud nekoho smazu, novy clovek dostane jeho cislo. Potud chapu, ale napriklad nulu znova nepriradi. Proto jsem usuzoval, ze si interne drzi to puvodni cislovani a v onom rozsirenem nastaven a2html je prave v defaultu nula, proto me nenapadlo, ze tam je problem:)
Soucasne s tim vetsinou ukladam nastaneni v pozici na aktivni osobe a tudiz k chybnemu generovani asi opravdu doslo v pripade, ze jsem ulozil posledni stav s jinou osobou:))
Jezisi to je zas roman, to snad ani nectete;)

DaV

Jarda

Re: negeneruje

Příspěvek od Jarda » 18 črc 2009 22:46

Mám podobný problém:
Používám Ancestry 2.testovací verzi 1.0.20 (v rodokmenu 735 osob)
Doposud při používání Ancestry2HTML v.1.3.4.3 - vše fungovlo OK.
Při použití v.1.4.2.5 - program končí chybovou hláškou:
??process.title.done??
Generování úspěšně dokončeno za 283s.
The file for document with id=15 can not be copid.

Jarda

Re: negeneruje

Příspěvek od Jarda » 18 črc 2009 23:08

K předchozímu ještě dodávám, že ve vygenerovaných html nmůžu najít chybu.

Uživatelský avatar
duros
Stálý přispěvovatel
Příspěvky:297
Registrován:28 bře 2008 07:00
Bydliště:Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: negeneruje

Příspěvek od duros » 19 črc 2009 06:08

Jarda píše:K předchozímu ještě dodávám, že ve vygenerovaných html nmůžu najít chybu.
Takze generuje...(comu ostatne napoveda aj hlaska "Generování úspěšně dokončeno za 283s.") Problem je len v dokumente ID 15 ("The file for document with id=15 can not be copid" - asi ma byt copied). Co je to za dokument, ze si s nim A2html nevie rady?

Uživatelský avatar
sirsi
Autor HTML exportu
Příspěvky:191
Registrován:12 zář 2007 19:30
Bydliště:Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: negeneruje

Příspěvek od sirsi » 19 črc 2009 08:10

Jarda píše:Mám podobný problém:
Používám Ancestry 2.testovací verzi 1.0.20 (v rodokmenu 735 osob)
Doposud při používání Ancestry2HTML v.1.3.4.3 - vše fungovlo OK.
Při použití v.1.4.2.5 - program končí chybovou hláškou:
??process.title.done??
Generování úspěšně dokončeno za 283s.
The file for document with id=15 can not be copid.
??process.title.done?? je chybějící překlad, opravím to. Generování se opravdu dokončilo v pořádku. Proč se mu ovšem nepodařilo zkopírovat dokument číslo 15 je otázka. Zkus se podívat do souboru rodz (zkopírovat si ho na jiné místo a přejmenovat na *.zip) zda ve složce files existuje soubor file15 s nějakou příponou. Podle toho, zda tam je či ne, můžem zjistit blíž co se mohlo stát.
Mimochodem jsem si alespoň uvědomil, že tyto varování nejsou dopřeloženy do češtiny, takže to taky dodělám.

Jarda

Re: negeneruje

Příspěvek od Jarda » 19 črc 2009 20:30

The file for document with id=15 can not be copied.
sirsi píše:... Proč se mu ovšem nepodařilo zkopírovat dokument číslo 15 je otázka. Zkus se podívat do souboru rodz (zkopírovat si ho na jiné místo a přejmenovat na *.zip) zda ve složce files existuje soubor file15 s nějakou příponou...
Musím si nasypat popel na hlavu. V souboru rodz/files soubor file 15 nebyl. Díky však za nasměrování. Jednalo se o externí dokument, který však nebyl na svém místě. Omlouvám se že jsem tu způsobil planý poplach. :sign13
Dík autorovi: Tuhle chybu tam mám už delší čas. V nové verzi Ancestry2HTML však asi přibyla nějaká kontrola, která na chybu upozornila. Díky. :happy64

Zamčeno