zobrazení

Nahlášení problémů v zobrazovací části Ancestry (genealogické "stromečky").
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

Když do zobrazení zadám další údaje, třeba místo narození tak se buňky překrývají. Na tom se pracuje?

Obrázek
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Nethar »

Teď zrovna ne, ale vím o tom, celkově v zobrazení se toho ještě moc nestihlo, to budu teprve překopávat.
(přesunul jsem do správného fóra - Zobrazování - bylo v Program Ancestry)
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

V nové verzi 1.0.21.35 nejde zobrazení, vygenerují se jen prázdné rámečky :?: :!:
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Nethar »

U nových zobrazení nebo u uložených?
u nových - není nastaven třeba font na bílý nebo něco takového?
u starých - nahrává se z ROD (divné) nebo z RODX (chyba nového nahrávání)
Uživatelský avatar
namor
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 113
Registrován: 10 bře 2006 09:58
Bydliště: Praha

Re: zobrazení

Příspěvek od namor »

Mně to u starých funguje normálně jak z .rod tak z .rodx . Nové jsem zatím vkládat nezkoušel
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

Starý .ROD jsem uložil do .RODX a nic, jen prázdná okénka a tak jsem to zkusil se starým .ROD a taky nic.
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Nethar »

To bude něčím jiným... jaké je nastavení fontu? Nemáte tam nějaký divný font nebo bílou barvu nebo něco takového?
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

Vyzkoušel jsem snad všechny možnosti a nic ?? Buňky jsou maličké a prázdné, ale evidentně to z nějakého seznamu generuje. Je to vidět na obrázku.

Obrázek
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

Tak jsem si sosnul starší verzi 1.0.21.34 a ta to taky nezobrazuje a včera bylo všechno OK, čím řekněte někdo čím to je?
Vladimír Vojta

Re: zobrazení

Příspěvek od Vladimír Vojta »

Pavel Hrneček píše:Tak jsem si sosnul starší verzi 1.0.21.34 a ta to taky nezobrazuje a včera bylo všechno OK, čím řekněte někdo čím to je?
Já mám vše OK, pouze jsem zjistil, že aktivní osoba v zobrazení Strom příbuzenstva je aktivní osoba zvýrazně výraznější žlutou než ve všech ostatních zobrazení, ale to asi není podstatné.
Nedělal jste v Ubuntu nějakou aktualizaci? Třeba Wine?
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

Tak právě jsem v Ubuntu a tady je vše OK !! Takže je něco ve Windows !!

Obrázek
zbf

Re: zobrazení

Příspěvek od zbf »

Povedlo se mi tu chybu zrekonstruovat. V Nastavení-Zobrazení nemáš nic nastaveno k zobrazování.
flukas

Re: zobrazení

Příspěvek od flukas »

Snad by to nemazal...
Jinak Vistas - ok
Vladimír Vojta

Re: zobrazení

Příspěvek od Vladimír Vojta »

Snad jen omylem :-)

zbf: pěkná úvaha, to by mě nenapadlo :-) , počkáme na vyjádření Pala Hrnečka :-)
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

zbf píše:Povedlo se mi tu chybu zrekonstruovat. V Nastavení-Zobrazení nemáš nic nastaveno k zobrazování.
Tak tak to je, sakra to je ale ptáček ten ZBF ;-) . On je tady teprve po třetí a takový borec :!:

Jo, jo nevím jak to? Nic jsem nemazal a ten stejný adresář jsem přesunul na jiný místo, na jiný disk, z flash a nic. Pak jsem Ancestry otevřel z toho samého adresáře, ale z ubuntu a ready. Kam se to nastavení ztratilo, čert ví :?:
Děkuji všem.
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

Ještě něco, potřebuji do buněk vložit příkazy:

<name> <surn>
<birth-death>

a vždy když je tam nakopíruji, zavřu a otevřu rodokmen tak tam opět nejsou a já je vypisuji znova. Jak to je u Vás ostatních? Taky prázdno?
Nethar
Autor programu
Příspěvky: 1340
Registrován: 28 úno 2006 23:05
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Nethar »

No tak to je ta chyba, spatne se uklada nebo nacita tohle nastaveni. To byla jedna z moznosti hned na zacatku
Nethar píše:U nových zobrazení nebo u uložených?
u nových - není nastaven třeba font na bílý nebo něco takového?
u starých - nahrává se z ROD (divné) nebo z RODX (chyba nového nahrávání)
Vladimír Vojta

Re: zobrazení

Příspěvek od Vladimír Vojta »

Pavel Hrneček píše:Jak to je u Vás ostatních? Taky prázdno?
Já tam ty informace stále mám a nemizí mi. :-)
Uživatelský avatar
namor
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 113
Registrován: 10 bře 2006 09:58
Bydliště: Praha

Re: zobrazení

Příspěvek od namor »

Vladimír Vojta píše:
Pavel Hrneček píše:Jak to je u Vás ostatních? Taky prázdno?
Já tam ty informace stále mám a nemizí mi. :-)

Dneska je tu obzvláště mrtvo, jako by se všichni báli, aby tu "nemoc" nechytili taky .

Já jsem hned po nainstalování toho nového stylu hlásil, že u mne dobrý !

Ale když jsem si pak přečetl příspěvek od ZBF, tak mne trklo, že ta cesta k nastavevení je vlastně úplně stejná.
Hele "DeeDee" neumáznul sis tam něco, když jsi mi tu cestu zjišťoval? Ať to Nethar nehledá někde jinde, když by to mohla být taková banalita?
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

NAMOR: no já jsem to celé smazal a stáhnul úplně nově a stejně nic. Ale u staré verze 1.0.20.2 je vše OK.
Vladimír Vojta

Re: zobrazení

Příspěvek od Vladimír Vojta »

Mě se stalo, že jsem si stáhl nový Ancestry, k němu jsem nakopíroval celý adresář "save", pustil jsem si zkušební Ancestry a koukal jsem, jak si ta nová verze programu šáhla po datech z verze 1.0.20 (do adresáře save, který byl u verze 1.0.20).
Teprve když jsem v nové verzi zavřel rodokmen a znovu jsem jej ručně otevřel (proklikal se ) do správného adresáře, tak bylo vše OK.
Není tento problém podobného rázu? Nesahá si ta nová verze někam, nějak do Ancestry 1.0.20? Je to nejspíš špatná úvaha... :-(
Uživatelský avatar
namor
Stálý přispěvovatel
Příspěvky: 113
Registrován: 10 bře 2006 09:58
Bydliště: Praha

Re: zobrazení

Příspěvek od namor »

Vladimír Vojta píše:Mě se stalo, že jsem si stáhl nový Ancestry, k němu jsem nakopíroval celý adresář "save", pustil jsem si zkušební Ancestry a koukal jsem, jak si ta nová verze programu šáhla po datech z verze 1.0.20 (do adresáře save, který byl u verze 1.0.20).
Teprve když jsem v nové verzi zavřel rodokmen a znovu jsem jej ručně otevřel (proklikal se ) do správného adresáře, tak bylo vše OK.
Není tento problém podobného rázu? Nesahá si ta nová verze někam, nějak do Ancestry 1.0.20? Je to nejspíš špatná úvaha... :-(
Tenhle problém jsem tu včera řešil s Netharem, prý je to způsobené pamětí souboru .ini , který si pamatuje co a kde bylo naposledy otevřeno
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

Já mám někde zakopanýho čokla, vše jsem smazal vyčistil a znova stáhnul a nic. Teď jsem do rámečku napsal <name> a už to tam zůstalo, i po vypnutí a zapnutí. Tak jsem dopsal <birth> a <death> a nic, je tam je <name>. Kašlu na to, uvidím v další verzi. Jdu spát, páč mám hlavu jak meloun :anim34
zbf

Re: zobrazení

Příspěvek od zbf »

Zkoušel jsem vypátrat kam ancestry zapisuje nastavení a nakonec jsem to našel ve složce c:\Documents and Settings\...USER...\Data aplikací\Ancestry\.
Je tam souborek ancestry.ini a v něm kromě jiného i údaje o zobrazování.
Je možné, že pokud je ten soubor READONLY nebo jánevímproč, tak se do něj změny nepřepíšou.
Nevím možná je zakopaný pes někde tam. :anima19
Uživatelský avatar
Pavel Hrneček
Odborník
Příspěvky: 118
Registrován: 02 bře 2006 13:02
Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: zobrazení

Příspěvek od Pavel Hrneček »

Hotovo, smazal jsem .ini a vše SUPER. Díky zbf :!:
Odpovědět